Які продукти шкідливо мити перед приготуванням

1
1
Які продукти шкідливо мити перед приготуванням
Небезпечні бактерії не можливо побачити без мікроскопа, а також не можна відчути їх на смак. Проте вони можуть призвести до серйозного харчового отруєння.

З дитинства нам говорили, що перед вживанням продуктів, їх потрібно мити. Проте миття деяких продуктів може принести не користь, а шкоду. Адже ця процедура поширює бактерії, пише ТСН.

Курка

На свіжій курці "живуть" небезпечні бактерії, найвідоміша з них сальмонела, яка викликає різке підвищення температури та біль у ділянці живота.

На думку багатьох миття тушки допоможе позбутися цих бактерій, проте це не так. При митті курки бактерії через воду поширюються на ваші руки та кухонну раковину.

Під час готування при температурі 74°C вони загинуть. За словами кухарів, курку краще відварити двічі: після того, як вода закипить вперше, слід змінити воду і продовжити відварювання.

Свіже м’ясо

Його теж не варто мити, адже це також поширить бактерії на раковину та ваші руки. Позбутися від бактерій можна за допомогою високої температури. Яловичину, свинину і баранину доведіть до 63 °C, а фарш безпечний для вживання при температурі 71 °C.

Перед приготуванням потрібно серветками промокнути м’ясо, а уже потім помити руки з милом під гарячою водою.

Гриби

Гриби швидко вбирають воду, тому не можна довго тримати їх під водою. Краще швидко промити їх і висушити паперовим рушником. Робити це потрібно тільки перед приготуванням.

Риба

Рибу теж не потрібно мити перед приготуванням, інакше можуть поширитися бактерії. А ось такі морепродукти, як мідії, устриці і гребінці, краще промити та очистити від піску.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А руки , і кухонну раковину оті грамотії що не миють?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні