Які повідомлення потрібно терміново видалити з телефона

0
-2
Які повідомлення потрібно терміново видалити з телефона
Деякі користувачі телефонів мають звичку відразу видаляти повідомлення після їх прочитання. Проте, чи варто видаляти повідомлення, які містять одноразові паролі, адже ними можуть скористатись шахраї, пише видання "Іtech".

Наприклад, банк присилає вам повідомлення для підтвердження якоїсь дії. В цьому SMS чітко вказано, що не можна передавати, чи розголошувати надісланий код. Через це деякі користувачі відразу видаляють ці повідомлення. Насправді ці коди дійсні декілька хвилин. Опісля з ними ніхто нічого не зможе зробити. Отож, все, що можуть зробити ці SMS, це зайняти пам’ять на телефоні та все. Шахраї ніяк не скористаються кодом у свою користь.

При реєстрації на сайтах ви також отримуєте коди підтвердження. Ці SMS теж можна не видаляти, адже вони теж дійсні декілька хвилин.

Також є вид повідомлень, що повідомляють про списання коштів та залишок на балансі. Вони теж нецікаві шахраям, адже в SMS видно лише останні чотири цифри карти.

SMS з логіном та паролем потрібно видаляти відразу, а інформацію занести у безпечне місце або запам’ятати. Бо тут уже шахрай легко зможе скористатись даними. Хоча такі дані мало хто висилає у вигляді повідомлення.

Інколи на телефон приходять SMS з різними незрозумілими посиланнями. Одразу скажемо, переходити на них не можна, бо це може бути шахрайська схема. Такі SMS самі по собі нічого не зроблять з вашими даними чи телефоном, але якщо вдома є інші люди або діти, які ненароком зможуть перейти на це посилання, то краще видаліть повідомлення і будьте спокійні.

Якщо після реєстрації на сайті, вам прислали посилання на особистий кабінет, то тут є два варіанти. Якщо посилання одноразове, то воно може залишатись на телефоні скільки завгодно, а якщо ж багаторазове, то краще цю SMS видалити, щоб ніхто не заліз.

Якщо на телефоні ви обмінювались якоюсь інформацією з іншими, то краще таке теж видаляти. Але це вже справа кожного. Краще не тримати на телефоні взагалі даних, які не мають знати всі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні