Як звільнена освітянка відстояла право на доплату за роботу

0
3
Як звільнена освітянка відстояла право на доплату за роботу
Жінка пропрацювала вихователькою в школі-інтернаті понад 40 років. За цей час вона здобула вищу категорію, та була нагороджена нагрудним знаком "Відмінник освіти України", повідомляє Державна служба України з питань праці.

Останні два десятки років жінка часто працювала у вихідні та святкові дні. Робочий день міг тривати 13-14 годин, інколи навіть без перерви на обід. Проте передбачених законом доплат за вихідні та святкові дні жінка ніколи не отримувала.

З віком таке навантаження для освітянки стало непосильним. Вона неодноразово зверталася до директора навчального закладу щодо зміни робочого графіку та належної оплати праці, проте отримувала лише чергові обіцянки.

У серпні жінку було звільнено з роботи, оскільки завершився термін дії укладеного з нею строкового трудового договору. Однак доплат вона так і не отримала. Тому звернулася до окружної прокуратури, звідки її звернення переадресували до ГУ Держпраці в Запорізькій області.

Працівники Держпраці провели перевірку школи-інтернату та з’ясували, що графіки роботи вихователів вихідного дня дійсно складені з порушенням законодавства. Облік робочого часу в навчальному закладі також вели з порушеннями. І нарешті, належні доплати за роботу у вихідні та святкові дні протягом принаймні трьох останніх років виховательці не нараховувалися, що теж є порушенням законодавства про працю.

Керівника навчального закладу було зобов’язано усунути виявлені порушення. Незабаром жінка та її колеги отримали належні їм виплати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні