Причиною кожної п'ятої смерті є їжа: Україна очолила рейтинг у Європі

1
-7
Причиною кожної п'ятої смерті є їжа: Україна очолила рейтинг у Європі
У 2019 році Україна стала лідером серед європейських країн за смертністю від неправильного харчування. Це стало відомо після проведення масштабного дослідження вчених Єнського університету імені Фрідріха Шиллера, яке проводили протягом 1990-2016 років. Його організували на замовлення ВООЗ, та проаналізували дані щодо смертності населення 51 країни європейського регіону. Про це пише НВ.

Згідно з результатами, Україна була першою у списку смертей, які викликані неправильним харчуванням. За інформацією лікарки-дієтологині Оксани Скиталінської, населення потрібно заохочувати переходити на здорову їжу.

Через шкідливу їжу у світі помирає кожна 5 людина. Це стається через неправильне харчування, що часто призводить до летальних захворювань, таких як, серцево-судинних, аутоімунних та онкозахворювань. Пандемія COVID-19 лише сприяє цьому, адже люди частіше страждають через стрес та депресії, які заїдають шкідливою їжею.

На думку лікарки, потрібно актуалізувати цю тему у суспільстві, але говорити потрібно дуже обережно, без заборон і нав'язувань, які викличуть лише супротив населення. Вона також наголошує, що важливо додавати у буденність рекламу здорової їжі, заохочувати людей до правильного харчування та активного способу життя. Разом з цим варто виключити пропаганду шкідливої їжі.

"Людина вже народилася із любов'ю до солодкого. Материнське молоко містить молочний цукор і пам'ять про це солодке залишається назавжди. Ми любимо солодке. Тому треба більше проводити якісних інформаційних кампаній, щоб пропагувати здорове харчування, і забороняти рекламу нездорової їжі", – зазначила пані Скиталінська.

Важливо дотримуватись правильного раціону з дитинства, тому батьки повинні слідкувати за тим, чим вони годують своє чадо. Також у шкільних їдальнях не має бути шкідливої їжі. Діти повинні пити натуральні соки, їсти фрукти та овочі: груша чи банан чудово замінить круасан з начинкою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То може для початку треба оту шкідливу їжу треба прибрати з прилавків магазинів!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні