--> В Україні юний хакер створив фейкову «Дію», та найбільший канал її розповсюдження | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні юний хакер створив фейкову «Дію», та найбільший канал її розповсюдження

0
3
В Україні юний хакер створив фейкову «Дію», та найбільший канал її розповсюдження
Минулого тижня в Україні виявили юного умільця, який створив фейкову «Дію». Проте виявилося, він такий не один. Кіберполіція на Харківщині виявили 17-річного хлопця, який не просто підробив «Дію», а й створив найбільший канал розповсюдження підробки. Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.

«На його телеграм-бот і канал, які вже заблоковані, було підписано понад 20 тисяч осіб. Через чати можна було за 200 гривень отримати доступ до фейкової Дії, а 300 гривень – оформити підроблений сертифікат про вакцинацію від COVID-19, а за 100 грн – фальшиве посвідчення водія», - розповіли у поліції.

Система працювала за концептуально новою схемою: дані користувачів зберігалися на сервері, що генерував імітуючу веб-сторінку додатку «Дія», і там можна було змінювати будь-яку інформацію про себе. Крім цього, веб-платформа відображала підробний QR-код, який після сканування навіть демонстрував сторінку його успішної валідації.

«Визнаю, це чудова робота юного хакера. І навіть наша публікація виглядає як своєрідна реклама його навичок. Але принцип невідворотності покарання має працювати: він порушив закон, спекулюючи на складній ситуації в державі, тож має понести відповідне покарання», - зазначили у поліції.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні