--> Без збереження зарплати: кого з українців з 8 листопада не пустять на роботу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Без збереження зарплати: кого з українців з 8 листопада не пустять на роботу

1
-1
Без збереження зарплати: кого з українців з 8 листопада не пустять на роботу
У Міністерстві охорони здоров'я повідомляють, що з 8 листопада деякі громадяни будуть відсторонені від роботи у разі відсутності щеплення проти COVID-19. Про це зазначив на пресконференції заступник міністра - головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, пише Уніан.

За його словами, 8 листопада набуває чинності наказ МОЗ про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковій вакцинації. А це - працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх терпідрозділів, місцевих держадміністрацій та їх структурних підрозділів, а також закладів вищої післядипломної, фахової, передвищої, професійної, дошкільної, позашкільної освіти й наукових установ, незалежно від форми їх власності.

"Працівники вищевказаних організацій, якщо вони на 8 листопада не матимуть щеплення проти COVID-19, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати до того моменту, доки не отримають щеплення. Не можуть бути відсторонені особи, які мають протипоказання до вакцинації та які надали відповідний медичний висновок, виданий закладом охорони здоров’я", - зазначив Кузін.

Також він повідомив, що наразі ця форма довідки "028" перебуває на затвердженні органів виконавчої влади, і у ній не буде вказуватися діагноз, тому керівник установи може на законних підставах вимагати такий медичний висновок. Крім того, працівники, які станом на 8 листопада отримали принаймні одну дозу вакцини, також не можуть бути відсторонені.

За його словами, МОЗ має усі повноваження для затвердження цього наказу.

"Зараз на затвердженні в органів центральної виконавчої влади перебуває наказ про внесення змін до цього переліку, які полягатимуть у його розширенні", - сказав заступник міністра.

Мова йде про додавання до цього переліку працівників у сфері надання соцпослуг, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів та підприємств, установ та організацій, які включені до переліку об’єктів критичної інфраструктури.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А невакцинованих депутатів чого пускають на роботу?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні