З храму УПЦ МП силою вигнали журналістів, які фіксували карантинні порушення. ВІДЕО

1
-8
З храму УПЦ МП силою вигнали журналістів, які фіксували карантинні порушення. ВІДЕО
У Рівному 31 жовтня з території Воскресенського кафедрального собору, де у нижньому храмі проводить богослужіння московський патріархат, вигнали журналістів. Саме тут зібралося на вулиці багато вірян, які не дотримувалися дистанції та маскового режиму. Про це пише видання "Рівне1".

Журналісти не встигла пробути у храмі й хвилини. До них з тісного натовпу вийшло двоє чоловіків, ймовірно працівники церкви, схопили оператора та силоміць повели до виходу.

Люди вимагали видалити усе, що зняли всередині, виводили штовхаючи самих же вірян та пояснюючи це тим, що вони повинні захищати свої інтереси.

Одна з жінок, на питання чому у храмі не дотримуються карантинних обмежень для власної ж безпеки, почала розповідали про летальні випадки, внаслідок щеплення від коронавірусу, які їй нібито були відомі.

Журналісти хотіли висвітлити дотримання епідеміологічних обмежень, однак така кількість яскравих противників вакцинації їх дещо здивувала.

Пізніше вони навідалися на подвір'я Свято-Георгіївське московського патріархату. Там були правоохоронці. І тут віряни, теж не підтримують вакцинацію. Такі настрої у людей можна пояснити тим, що за декілька метрів від храму роздавали бланки, на яких були формулювання про відмову від участі у нібито медичних експериментах.

До слова, відповідно до постанови уряду, у Рівненській області, де діють обмеження "червоної зони" - заборонено усі масові, в тому числі і релігійні заходи.

За словами протоієрея та священника Покровського собору Петра Мартинюка, Православна церква України, та усі ті конфесії, які також входять до рівненської ради церков, спільно сформували відповідальну позицію, та намагаються доносити своїм вірянам, про небезпеку епідеміологічної загрози.

Священник закликає вірян проявити свідомість і дослухатись до закликів медиків дотримуватись карантинних обмежень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
МП-секта закритого типу для вибраних.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні