Подружжя у жахливих умовах утримувало близько 20 котів та собак: волонтери забрали тварин

1
-5
Подружжя у жахливих умовах утримувало близько 20 котів та собак: волонтери забрали тварин
У львівській квартирі, що знаходиться на вулиці Замарстинівській, 26-річний чоловік утримував 8 собак та 9 котів – тварини не отримували необхідного догляду та годування. В подальшому одна тварина померла у ветеринарній клініці під час надання їй допомоги. Про це повідомляє поліція Львівщини.

4 листопада волонтери-зоозахисники повідомили поліцію про жорстоке поводження з тваринами. За їхніми словами, мешканець одного з будинків утримує у своєму помешканні близько 20 тварин – собак та котів, не надає їм необхідного догляду, не забезпечує годування та відповідні умови утримання.

Після тривалих перемовин 26-річний власник квартири впустив поліцейських та волонтерів у помешкання, де перебували 8 собак та 9 котів – більшість у незадовільному та хворобливому стані. Тварини були доставлені у ветеринарну клініку, де під час надання допомоги один собака помер.

Львівська поліція відкрила кримінальне провадження за жорстоке поводження з тваринами на подружжя Сніжани та Ігоря Кравців. Про це пише видання "Zaxid".

За словами зооволонтерки Ірини Головко, це вже не перший випадок, коли у Сніжани та Ігоря Кравців вилучають тварин.

"Ми чули про це ще приблизно пів року тому, тоді інші волонтери забрали у них тварин. Також 20 жовтня у них вилучили тварин. Сніжана побачила оголошення, що на парковці собака народила цуценят і їх прилаштовують. Вона забрала їх до себе. Волонтери згодом прийшли перевірити, як цуценята, подарувати їм нашийники і повідки, і побачили, що у квартирі багато тварин і всі голодні та хворі", – розповіла Ірина Головко.

Волонтери подумали, що молода пара просто не має, чим годувати тварин, і періодично приносили їм кашу для собак та обрізки м’яса. Та згодом з’ясувалось, що Сніжана та Ігор самі їли цю кашу, а тварин не годували і навіть не давали їм води. Тоді волонтери вирішили забрати тварин, але дівчина їх не віддавала і сама викликала поліцію, яку впустила в квартиру. Ірина Головко розповідає, що тоді вона і ще одна волонтерка змогли увійти в квартиру разом з поліцією і знайшли там труп собаки.

"Тварини виглядали погано, у багатьох котів були зламані хвости, всі були зневоднені – коли ми привезли їх в клініку, вони спочатку не дивились на їжу, а кинулись до води. У квартирі був такий запах, що, мабуть, там не одна собака померла. Також не було лотків для котів, собак ніхто не вигулював, їх просто зачинили в кімнаті", – розповіла Ірина Головко.

Санкція статті передбачає покарання - обмеження волі на строк від одного до трьох років або позбавлення волі на строк від двох до трьох років з конфіскацією тварини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що це за педріло фарбований в рожевий колір?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні