На Волині посадовців громади звинувачують у «розбазарюванні» бюджетних коштів

0
-5
На Волині посадовців громади звинувачують у «розбазарюванні» бюджетних коштів
Посадові особи Горохівської громади незаконно здійснюють витрати з бюджету на утримання котелень, що опалюють гімназію та лікарню. Про це повідомили під час засідання комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією Луцької райради.

Виконувачка обов’язків директора комунального підприємства «Райтеплобуд» Лариса Терещенко розповіла, що у Горохові займаються самодіяльністю, керуючись рішеннями міської ради, що взагалі не мають жодної юридичної сили. А саме тому, що котельні є спільною комунальною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст Луцького району та перебувають на балансі КП «Райтеплобуд», яке зобов’язане здійснювати обслуговування даних котелень.

Нагадаємо, що Луцька районна рада прийняла рішення, на підставі якого приміщення котелень, що знаходяться у Горохові, на вулицях Паркова, 22 та Грушевського, 5а, передали у користування «Райтеплобуду» на правах господарського відання з постановкою на баланс. Дане рішення було виконано шляхом підписання відповідних актів приймання – передачі від 15 лютого 2021 та 22 березня 2021 року.

Проте, не дивлячись на це, управлінням освіти, культури, молоді, спорту, соціального захисту та охорони здоров’я Горохівської міської ради було оголошено та було проведено аукціон щодо передачі в оренду нежитлового приміщення площею 94,9 кв. м. з метою надання послуг теплопостачання.

Зокрема, в інформації про аукціон зазначено, що приміщення котельні на вулиці Грушевського, 5а, перебуває на балансі управління освіти, культури, молоді, спорту, соціального захисту та охорони здоров’я Горохівської міської ради, що не відповідає дійсності, адже дане майно перебуває на балансі КП «Райтеплобуд».

Крім того, з’ясувалося, що керівниками «Горохівська багатопрофільна лікарня Горохівської міської ради» та управлінням освіти, культури, молоді, спорту, соціального захисту та охорони здоров’я Горохівської міської ради здійснюються видатки на утримання та обслуговування приміщень котелень, які не перебувають на балансі даних установ. Це порушення вимоги статті 119 Бюджетного кодексу України, а тому в таких діях може вбачатися склад злочину передбачений статтею 210 Кримінального кодексу України.

«Нецільове використання бюджетних коштів може відбуватися за сприяння головного розпорядника – Горохівського міського голови», - йдеться у депутатському зверненні.

Тому члени комісії підтримали звернення перевірити дії керівників Горохівської багатопрофільної лікарні та управління освіти, культури, молоді, спорту, соціального захисту та охорони здоров’я Горохівської міської ради щодо здійснення видатків без відповідних правових підстав на обслуговування та управління котельнями, які перебувають у власності Луцької районної ради та на балансі КП «Райтеплобуд».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні