В Україні зросте смертність від туберкульозу: повідомили причину

0
2
В Україні зросте смертність від туберкульозу: повідомили причину
У світі прогнозують зростання смертності від туберкульозу у двічі. Це станеться, якщо не приймати рішучих кроків у боротьбі з цією недугою. І Україна не стане виключенням. Такі прогнози дають фахівці ВООЗ на фоні впливу пандемії COVID-19, про що наголошували на тематичному брифінгу, який відбувся 5 листопада. Про це пише центр громадського здоров’я України.

Однією з причин такої ситуації є схожість симптомів COVID-19 і туберкульозу.

Для вчасного виявлення туберкульозу і лікарям, і пацієнтам, які звертаються зі скаргами на свій стан, потрібно прислухатись до симптомів більш прискіпливо.

При підвищеній температурі, тривалому кашлі, та слабкості радять звертатися до сімейного лікаря, аби пройти додаткові скринінги.

"Краще провести додаткові обстеження для виключення туберкульозу, ніж допустити його руйнівний вплив на організм

І пам’ятайте, туберкульоз виліковне захворювання. Головне — регулярно приймати призначені лікарем препарати", - зазначають у центрі громадського здоров’я України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні