--> Де у Луцьку можна вакцинуватися без черги | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Де у Луцьку можна вакцинуватися без черги

0
0
Де у Луцьку можна вакцинуватися без черги
Щодня черги в пунктах щеплень від коронавірусу стають все довшими. Тому для людей, які бажають вакцинуватися, чи тим, від яких на роботі вимагають документ про вакцинацію, залишається лише деколька годин висидіти в черзі.

Про це повідомляє 12 канал.

Тому, щоб працівники підприємств, організацій не гаяли робочого часу на очікування у чергах, працюють так звані мобільні бригади.

Медики можуть приїхати в конкретне місце, аби організовано провести вакцинація в робочих колективах.

“У нас є офіційний сайт, за яким ви можете звернутися і подивитися адреси центрів і пунктів вакцинації. Там вказані контактні мобільні телефони. З цими особами варто зв’язуватися для формування виклику до себе. Варто керівникам врахувати те, що вакцини, які використовуються мобільними бригадами, є багатодозними. Зокрема, "Астразеника" розрахована на 10 осіб, а "Файзер" на 6 осіб. Тому варто передбачати кратність”, – повідомила радниця голови Волинської ОДА Тетяна Трач.

За півгодини один медик може вакцинувати орієнтовно 12 людей. Перед щепленням необхідно відповісти на ряд запитань: скільки років, яку дозу отримуєте, якою вакциною хочете щепитися і в яку руку бажаєте отримати укол. Вимірюють температуру, здіснюють щеплення та рекомендують півгодини посидіти.

Така ж бригада може приїхати і до вашого дому. Але це лише до тих людей, котрі не можуть самостійно пересуватися. Таку потребу формує сімейний лікар. Щоправда, таким пацієнтам вибирати вакцину не дають. По замовчуванню щеплюють “Коронаваком”, оскільки вона є однодозною.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні