--> В Україні найближчим часом почнуть штрафувати «євробляхерів»: коли та на скільки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні найближчим часом почнуть штрафувати «євробляхерів»: коли та на скільки

0
2
В Україні найближчим часом почнуть штрафувати «євробляхерів»: коли та на скільки
Для власників "євроблях" в Україні 10 листопада закінчується пільговий період розмитнення автомобілів, і уже з наступного дня їх почнуть штрафувати. Про це повідомляє "Дорожній адвокат".

Право штрафувати водіїв автомобілів на іноземній реєстрації мають поліцейські та митники. За керування "євробляхою", яку у визначений термін не вивезли за межі країни, а також за управління нею особою, яка її не ввозила, загрожує штрафом у 8500 гривень. Таке покарання виносять на місці, а транспортний засіб не вилучатимуть, якщо це перше порушення. При повторному порушенні протягом року штраф збільшиться вдвічі, а водія позбавлять права кермування на рік. Також у цьому випадку автівку уже можуть вилучити. Штрафувати в такій ситуації буде суд, поліція лише складає протокол, автомобіль відвозять на штрафмайданчик.

Крім поліції, таких водіїв можуть штрафувати і митники. При виявленні "євробляхи" правоохоронці можуть повідомити про це митну службу, яка має право накласти 17 тисяч гривень штрафу за перевищення терміну тимчасового ввезення або транзиту більш ніж на 30 діб. У цьому випадку також можлива конфіскація "євробляхи". Митник повинен скласти протокол і передати його до суду.

При передачі автомобіля іншій особі призведе до штрафу у розмірі 34 тисячі гривень штрафу від митниці. Власника транспортного засобу при цьому не звільнять від обов'язку вивезти транспортний засіб. Ігнорування цієї норми згодом призведе до нових штрафів.

"Згідно зі ст. 485 Митного кодексу дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів, а також використання тимчасово ввезених транспортних засобів в інших цілях, ніж для тимчасового ввезення і вивезення, передбачають накладення штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів. Простими словами це сума коштів, необхідна для розмитнення автомобіля в трикратному розмірі", - сказано в повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні