День пам'яті 10 листопада: великомучениці відсікли голову за небажання поклонятися язичництву

2
2
День пам'яті 10 листопада: великомучениці відсікли голову за небажання поклонятися язичництву
10 листопада віряни вшановують пам'ять великомучениці Параскеви П’ятниці, яку вбили за небажання поклонятися язичницьким ідолам. Історію про цю постать оприлюднили на сайті Волинської єпархії Православної Церкви України.

У часи жорстокого гоніння на християн, у місті Іконія (тепер Туреччина) народилася донька, яку назвали Параскевою, що по-грецьки означає «п’ятниця». Батьки навчали її шанувати святу віру і виконувати заповіді Господні. Після їхньої смерті Параскева стала спадкоємицею великого майна, яке витрачала не на власні потреби, а на допомогу бідним.

Окрім того, що Параскева була доброю і милосердною, Всевишній наділив її надзвичайною вродою, через що мала особливу увагу чоловіків. Але дівчина дала обітницю дівства і стала черницею в миру.

За небажання поклонятися ідолам язичники схопили її. Навіть після вмовлянь воєначальника, зачарованого красою дівчини, вона не зрадила Бога, за що її віддали на жорстокі катування й ув'язнення. Але ангел Господній уночі зцілив її тіло, а лице зробив іще кращим. Мучителі злякалися, та потім зіслались на могутність своїх божків. Після молитви угодниці статуї попадали, та розбилися. Люди славили християнського Бога. Напруження зростало, і воєначальник знову наказав мучити дівчину, врешті за його повелінням усікли їй голову мечем.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гарна казочка. Колись християни влаштовували "полювання на відьом"
Відповісти
Маячня для імбецилів
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні