--> У Луцьку студенти допомагають лікарям у центрах вакцинації | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку студенти допомагають лікарям у центрах вакцинації

0
6
У Луцьку студенти допомагають лікарям у центрах вакцинації
У Луцьку до роботи у центрах вакцинації долучили студентів-медиків, які допомагають лікарям опрацьовувати згоди на отримання щеплення від COVID-19. Про це розповіла старша медсестра відділення №1 Медичного об’єднання Луцької територіальної громади Наталія Пристанець, пише Суспільне.

Наразі там працює семеро студентів з університету та медичного коледжу.

Студентка Олександра Гнатюк погодилася стати волонтером у центрі вакцинації. Вона уже третій тиждень поєднує пари з волонтерством. Щодня приходить у медзаклад о 9-й ранку.

"Я допомагатиму до 14-ої, а далі маю поїхати в обласну лікарню на пропедевтику терапії, де у нас дві пари буде", – розповідає студентка.

Студенти-медики працюють в окремому кабінеті центру вакцинації. Лікарі передають їм письмові згоди пацієнтів, які отримали щеплення. Студенти повинні вводити у базу прізвище, ім’я по батькові, дату народження людини, та інформація про вакцину, яку отримали пацієнти.

За словами Олександри, лише після введення даних в базу людина може отримати COVID-сертифікат в "Дії".

За день студенти опрацьовують у середньому 120-150 згод.

"У нас у групі 17 людей, 5 виявили бажання допомогти лікарям. Ми будемо працювати вахтовим методом: спочатку одні працюють, потім другі будуть працювати, щоб ми теж могли відпочити", – розповів студент Олег Лисюк.

В центрі вакцинації у відділення №1 Медоб’єднання Луцької територіальної громади щодня вакцинують 500-600 людей.

"Медики працюють на межі можливого", – каже старша медсестра Наталія Пристанець. Додає: допомогу волонтерів в закладі вже відчули. До цього, щоб ввести дані в систему, лікарі працювали понаднормово.

Як розповіла старша медична сестра, лікарі самі звернулися по допомогу до керівників університету і коледжу, щоб скерували на допомогу студентів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні