Найкращі сніданки із яєць за 10 хвилин

0
1
Найкращі сніданки із яєць за 10 хвилин
Яйця — чудовий "ранковий" продукт. Велика кількість білка, корисні жири, вітаміни — в них є все потрібне для здорового початку дня. Але чомусь перекус з яйцем нашвидкуруч для більшості це яєчня або, максимум, омлет.

Про це пише Ясенсвіт.

Омлет із начинкою

Спробуйте до звичного омлету додати трохи начинки і ви здивуєтеся, скільки нових варіантів сніданку у вас з'явиться. Це може бути зелень, овочі, сир, шинка або ковбаса, варена курка, гриби, навіть ягоди та фрукти — все, що знайшлося в холодильнику. Омлет з начинкою буде набагато смачнішим та цікавішим, якщо загорнути його "в конвертик".

Яєчня зі шпинатом

Яєчня зі шпинатом — вкрай проста, але дуже корисна страва. Шпинат багатий залізом, клітковиною та вітамінами. Разом з яйцями цей овоч — справжній суперфуд.

Крім цього, смак яєць і припущеного шпинату відмінно гармонують один з одним. Сир можна вибирати на свій смак. Загалом, це відмінний і дуже швидкий сніданок.

Білковий омлет з овочами та грибами

Білкові омлети — звична страва для тих, хто ретельно стежить за нормою білка в раціоні, адже він легко засвоюється організмом. Такий омлет добре їсти до та після тренування, він легкий, але поживний.
Щоб білковий омлет не приїдався, приготуйте його з овочами та грибами, додайте улюблені спеції.

Крок-мадам

Крок-мадам — смачний французький бутерброд з сиром, шинкою і з двома скибочками білого хліба, обсмажених на сковороді із яйцем.

В оригінальному рецепті для крок-мадам використовують заливку з Бешамель, але приготування соусу виходить за рамки швидкого сніданку. Щоб сендвіч вийшов ще й красивим, хліб наріжте скибочками максимум 1 см завтовшки. При обсмажуванні притисніть бутерброд до сковороди усіма сторонами, навіть боками.

Французькі грінки

Просто наріжте хліб потрібної товщини, змочіть його в омлеті та обсмажуйте на середньому вогні до рум'яної скоринки. Традиційно грінки подають з джемом, медом. Але також дуже смачно зробити з них основу для сендвіча з сиром, шинкою, овочами.

Тортилья

Тортилья — традиційний іспанський омлет з картоплею. Якщо від учорашнього дня у вас залишилося трохи вареної або смаженої картоплі, відправте її на сковорідку, залийте яйцем. За бажанням можна ще додати трохи цибулі для пікантності і, звичайно, спеції.

Омлет Тамагоякі

Японці теж знаються на сніданках з яйцем. Тамагоякі — рулет з підсмаженого на сковороді омлету без додавання молока, вершків або сметани. В якості начинки вибирають дрібно порізані овочі або зелень і обов'язково додають на етапі смаження, а не збивання яйця.

Традиційний тамагоякі готують на прямокутній сковороді, але звичайна кругла теж чудово підійде.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні