Грошей може не вистачити, – луцький депутат про виплати вакцинованим

4
0
Грошей може не вистачити, – луцький депутат про виплати вакцинованим
Сьогодні, аби виплатити по тисячі гривень усім двічі вакцинованим українцям, потрібно понад 8 мільярдів гривень, натомість поки на ці витрати заплановано лише 6 мільярдів. А кількість вакцинованих буде зростати, тож і коштів треба більше.

Пише Конкурент.

Про це у фейсбуці написав голова фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» у Луцькій міській раді Тарас Шкітер.

Володимир Зеленський пообіцяв вакцинованим двома дозами українцям по тисячі гривень, які будуть нараховані через додаток «Дія». Для цих витрат у 2021 році виділять 3 мільярди гривень, ще таку ж суму – у наступному році. Гроші можна буде витратити на походи у кіно, спортзал чи на купівлю квитків для туризму в середині країни.

Проте вже зараз на всіх вакцинованих проти коронавірусу не вистачить виділених грошей.

«Сьогодні в Україні 8 887 415 вакцинованих двома дозами людей, тобто потрібно виплатити понад 8 мільярдів гривень, поки заплановано лише 6 мільярдів. Кількість вакцинованих вже не збігається з виділеним бюджетом – різниця понад 2 мільярди. І вона буде зростати щодня. Відкрите питання: що з цим будуть робити далі та чи отримають всі вакциновані по одній тисячі гривень», – зауважив Тарас Шкітер.

Проте сама ідея стимулювати людей до вакцинації, на думку депутата, ефективна.

«Можна багато говорити, що це популізм і робиться для того, щоб підняти рейтинг, але сама ідея стимулювати людей до вакцинації від держави ефективна!» – зазначив він.

Бонуси за вакцинацію, додає обранець громади, – це поширена практика у світі. Тарас Шкітер наводить кілька прикладів, які підтверджують це:

у США влаштовують державні лотереї з виграшем до 5 мільйонів доларів;

у Монголії після проходження повного курсу вакцинації громадяни отримують до 50 тисяч тугриків;

Гонконг для вакцинованих проводить лотерею: можна виграти електрокар Tesla, квартиру, годинник Rolex, золоті злитки або 100 тисяч доларів;

«оригінальний підхід» у філіппінського президента: замість бонусів Родріго Дутерте пригрозив в’язницею тим, хто відмовляється від вакцинації.

В Україні нагороду за вакцинацію першим впровадив саме бізнес. Так, власник мережі магазинів із продажу медичного обладнання «Медтехніка» Олексій Давиденко ще в середині літа почав виплачувати гроші своїм працівникам за повну вакцинацію.Додатково людина після кожного щеплення отримувала вихідні та 10 % надбавки до кожної зарплати.

Згодом заохочення бонусами поширилося й іншими містами. Так, у Дніпрі пропонують безплатний проїзд в громадському транспорті, а в Києві дарують квитки на футбол.

«А Ви плануєте забирати тисячу гривень?» – цікавиться Тарас Шкітер.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на всяку в клоуна-ЖИДА зеленського х.йню крадущого пенсії гроші є, а на пенсії підняти всим нема нікуя! це жидівский геноцид над пенсіонерами! чи реально прожити на 2-3тисячі пенсії без субсидії (в яких відмовлено) сплативши всі ком.послуги жкг і на харчі й ліки вже грошей немає!!! ЦЕ НАСТОЯЩИЙ ГЕНОЦИД НАД ЛЮДЬМИ ПОХИЛОГО ВІКУ ПРО ЯКИЙ ВСІ МОВЧАТЬ!!!!
Відповісти
і накуя їм така уркаїна? де зеленський бандит трикратно пенсії краде і десятки міліонів українців за кордоном працють не на свою державу! в нас держави вже нема бо керують нею захланно трикратно крадущі пенсії зелені бандитські змії-жиди!!! "щірі" українці посрали україну!!!
Відповісти
"весна прийде садиті будемо парашенка...?" і шо? хоч хтось вже сидить? (а вже пройшла і не одна) а трикратний крадій пенсій клоун зеленський вже на тисячу бреше 72%му бидлу ажж запінився...запасайтеся прищепками на губу щоби не відвисла від тищі!!!
Відповісти
я Зеленський Долбодятел обіцяцяю ва тисячу куїв а не гроші вам! і Мені жидячому клоуну зеленському туй лишній раз трикратно крадущому пенсії насрати на себе! Випишіть мені зебандитові опездуну шестикратного пендаля в рило щоб полетів в вигрібну хробачливу яму подихаючи, тоді подохлим заспокоюся.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні