--> У МОЗ порадили, як відновити організм після коронавірусу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У МОЗ порадили, як відновити організм після коронавірусу

0
-2
У МОЗ порадили, як відновити організм після коронавірусу
Навіть у тих, хто легко чи безсимптомно переніс коронавірусну хворобу, може спостерігатись так званий “постковідний синдром”.

Про це повідомляє МОЗ.

Постковід - ознаки та симптоми, які виникають після перенесеної коронавірусної хвороби, які неможливо пояснити жодним діагнозом. Такий стан може тривати від 5 до 12 тижнів або довше.

У МОЗ розповіли, що постковідний синдром характеризується різними клінічними проявами, такими як слабкість, знесилення, тривалий кашель, задишка, втрата смаку та нюху, порушення сну та свідомості, тривожність, депресія, головний біль, суглобовий синдром, випадіння волосся, розлади ендокринної системи тощо.

Як відновитись після перенесеного ковіду?

Інструкції чи рецепта швидкого відновлення наразі немає. А особливо, якщо зважати на різний перебіг захворювання та індивідуальні особливості кожного пацієнта.

Серед порад, які фахова спільнота дає пацієнтам, які перенесли захворювання, є дотримання режиму сну та збалансованого харчування, помірна фізична активність, вправи для тренування мозку та когнітивних здібностей, прогулянки на свіжому повітрі.

Також варто звертати увагу на лікування проявів хронічних хвороб, якщо такі мають місце. Варто консультуватись із сімейним лікарем щодо свого стану. Не соромтесь поділитися своїми тривогами чи обговорити ті скарги і симптоми, які виникли у вас після захворювання коронавірусної інфекції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні