Вкрадені гроші під нуль: з карток клієнтів «Monobank» зникають гроші

0
2
Вкрадені гроші під нуль: з карток клієнтів «Monobank» зникають гроші
Клієнти «Monobank» поскаржились на шахраїв, які обійшли систему безпеки і зняли з їх карток усі гроші.

Про це люди залишили відгуки на спеціалізованому сайті «Мінфін» протягом останнього тижня, пише Сьогодні.

Одна з користувачок розповіла, що вночі з її картки було списано 35 тисяч гривень: спочатку по 10 тис., а потім по 5. Жінка зазначила, що банк ніяк не відреагував на підозрілі транзакції.

«Від банку не було ні повідомлення, ні підтвердження операцій, ні дзвінка. І досі тиша. Не користуйтесь цим банком, це аферисти, за ніч вкрадені з картки усі гроші під нуль», – написала жінка.

Ще одним випадком поділилася і інша користувачка, з картки якої вночі також списали усі гроші. Велика сума була також вкрадена за допомогою кількох операцій і банк на них ніяк не відреагував.

»Чому коли в Києві я хочу зробити оплату на 300 грн, мене не пропускає без підтвердження, а коли о 4-й годині ранку у мене починаються оплати в Wallmart, Ebay, Aliexpress, Anime Film, Moneymansexxlusive і т. д. то це взагалі не виглядає підозріло і не треба запитувати підтвердження?», - написала жінка.

У службі підтримки банку розповіли, що у першої жертви шахраїв всі операції пройшли за допомогою 3DS (підтвердження платежу в додатку) і були надіслані повідомлення щодо кожної з них.

Щодо ситуації іншої жінки зазначили, що банк користується технологією 3DS, проте не усі сайти використовують її. Жінці порадили не вводити особисті дані на підозрілих сайтах.

«Заявка щодо цієї ситуації перебуває в роботі у наших колег. Зараз ми очікуємо, що торгова точка зробить повернення на строк до 12 днів. У разі, якщо точка не здійснить повернення – ми готуватимемо пакет документів у платіжну систему для заперечення транзакцій», – зазначили у прес-службі банку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні