--> Три симптоми, які можуть вказувати на рак легень | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Три симптоми, які можуть вказувати на рак легень

0
2
Три симптоми, які можуть вказувати на рак легень
Рак легенів вважається найбільш поширеним онкологічним захворюванням, яке має агресивний характер і провокує безліч смертей по всьому світу. Найчастіше причиною розвитку патології стає куріння, але й ті, хто ніколи не курив, можуть мати справу з ураженням легень.

Про це пишуть Новини Планети.

Лікар Мет Каллістер зазначив, що найпоширенішими ознаками онкології легень вважається задишка, постійний кашель протягом більше трьох тижнів та хворобливі відчуття в ділянці грудей.

До інших ознак небезпечної патології можна віднести наступне:

Поступове посилення кашлю;

Інфекційні захворювання грудної клітки, які повертаються після лікування;

Біль під час кашлю чи дихання;

Відхаркування крові;

Відчуття постійної втоми;

Починає швидко падати вагу, пропадає апетит.

У більшості випадків рак легень не провокує якихось серйозних симптомів на ранніх стадіях, тому запідозрити наявність патології дуже проблематично. Часто захворювання діагностується тоді, коли медики не можуть дати втішних прогнозів на подальше.

Якщо рак легень буде виявлено на початку свого розвитку, то це помітно вплине на тривалість життя пацієнта. Тому якщо з'явилися якісь підозрілі симптоми, варто одразу звернутися до фахівців і пройти обстеження.

До менш помітних симптомів фахівці відносять набряк шиї або обличчя, біль під час ковтання, змінюється зовнішній вигляд пальців, стає хриплішим голос. Також медики нагадують, що найчастіше рак легенів виникає внаслідок куріння, тому варто відмовитись від шкідливої ​​звички.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні