Температура на рівні 37,8: які симптоми має штам «Дельта»

0
3
Температура на рівні 37,8: які симптоми має штам «Дельта»
Кількість хворих на штам «Дельта» стрімко зростає, а фахівці кажуть, що індійський коронавірус є доволі серцозним і проявляється з перших днів захворювання.

Про це пише Судово-Юридична Газета.

Ізраїльський лікар Ітай Галь детально розповів, як «Дельта» проявляється щодня.

Перші симптоми з'являються через 2-5 днів після зараження, рідко буває через тиждень. У заражених розвивається лихоманка без кашлю та задишки. Температура зазвичай тримається на рівні 37,8-38,5°С. У деяких зникає нюх та відчуття смаку, у поєднанні з іншими симптомами.

3-7 доба після зараження:

У деяких хвороба продовжує розвиватися безсимптомно, або з легкою симптоматикою, особливо у щеплених. У дітей симптоми часто відсутні на всіх стадіях хвороби, що збільшує ризик зараження від них. Але в інших хворих зростає симптоматика, розвивається вірусна пневмонія, характерна для коронавірусу. У такому разі з'являється задишка та кашель, а іноді – підвищення температури.

5-6 доба:

Ці дні мають критичний характер, коли захворювання переходить у важку форму. Пневмонія стає більш вираженою, люди страждають від сильної задишки та кашлю. При цьому хворі відчувають виражену слабкість і не можуть завершувати фрази.

Через тиждень після зараження більшість хворих у тяжкому та середньому стані потрапляють до лікарні. Задишка посилюється і організм потребує кисню.

2-й тиждень:

На цьому етапі у тяжкохворих розвивається виражена дихальна недостатність, що іноді потребує підключення до ШВЛ. Стан безсимптомних хворих не змінюється, а легкохворі відчувають полегшення до зникнення симптомів.

У деяких тяжкохворих на цьому етапі розвивається сепсис. Це небезпечний стан із агресивною реакцією імунної системи. Таких хворих госпіталізують до відділень інтенсивної терапії і іноді навіть доводиться підключати їх до апаратів ЕСМО, які замінюють роботу серця та легень. У частини хворих у легкому та середньому стані з'являються біль у животі та пронос.

10 днів:

У більшості легкохворих повністю зникають симптоми. Якщо такий стан триває понад 3 дні, їх зазвичай звільняють від ізоляції.

3-й тиждень:

У хворих, які страждали від кашлю, настає серйозне полегшення, а частота кашлю знижується до зникнення. Тяжкохворі діляться на 2 основні групи: ті, хто одужав та виписався, з реабілітацією в амбулаторних умовах, і ті, чий стан погіршується.

Місяць після зараження:

І після одужання симптоми коронавірусу можуть зберігатися. У тому числі - втрата нюху і відчуття смаку, лихоманка, кашель, задишка, біль у горлі, голові і м'язах, слабкість.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні