Перерахунок пенсій: кого чекає підвищення

0
-6
Перерахунок пенсій: кого чекає підвищення
З грудня цього року в Україні буде підвищено пенсію для тих, хто досягнув 75-річчя, а також для тих людей, у яких виконані вимоги щодо стажу.

Про це повідомляє Obozrevatel.

Загалом перерахунок стосуватиметься:

Пенсіонерів віком від 75 років. Приблизно 890 тис. пенсіонерів віком від 75 до 80 років отримають збільшення в розмірі близько 400 грн.

Підвищення мінімальної та максимальної пенсій. Мінімальна пенсія в Україні не може бути меншою, ніж прожитковий мінімум для непрацездатних. Його збільшили із 1854 до 1934 грн. Як результат, усі українці на пенсії отримуватимуть щонайменше 1934 грн.

Але ця цифра не покриває навіть витрати на необхідні продукти і товари першої необхідності. Щомісяця Мінсоц підраховує вартість "продуктового кошика", який включає найменші витрати. Згідно з цими цифрами, вже український пенсіонер не може вільно жити на суму нижчу ніж 3708 грн. Це межа бідності. Проте в Україні ж понад мільйон пенсіонерів не отримають навіть 3000 грн.

Максимальна пенсія (становить 10 мінімальних) збільшиться з 18540 до 19340 грн. Але на таку цифру можуть розраховувати лише ті, хто офіційно отримував зарплату, розмір якої щонайменше в сім разів вищий за середню.

Згідно закону України, громадяни, які досягли 65-річчя і виконали норму за стажем, мають право на пенсію розміром від 40% мінімалки. З 1 грудня цю суму збільшать із 2400 до 2600 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні