--> Суха шкіра: як покращити її стан - поради експертів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Суха шкіра: як покращити її стан - поради експертів

0
4
Суха шкіра: як покращити її стан - поради експертів
Всіх, у кого виникають проблеми пов'язані із сухістюю шкіри турбує одне питання - як цього позбутися?

Про це розповідає ПростоWay.

Не зловживайте скрабами

Часте використання скрабу або пілінгу – поширена помилка серед людей, що борються з сухістю шкіри. Насправді ж, порятунок від лущення не вирішить проблему сухості шкіри, а лише травмує її, зробить ще сухіше і може спричинити запалення. Стосується це як скрабів, так і пілінгів з кислотами.

Фахівці рекомендують використовувати їх не частіше двох разів на тиждень — цього достатньо для ефективної ексфоліації та безпечно для шкіри.

Використовуйте засоби для вмивання без сульфатів

Так, не тільки шампуні можуть містити сульфати, а й ваш засіб для вмивання. Сульфат – ефективний, але зовсім не дбайливий компонент, що очищає. Він не тільки усуне залишки макіяжу і бруд, що накопичився за день, а й повністю зітре захисний бар’єр шкіри. Як результат – суха роздратована шкіра.

Якщо ви виявили, що ваш засіб для вмивання містить сульфати – не лякайтеся, ситуацію легко можна виправити. Просто привчіть себе читати склад при покупці косметики.

Виконуйте б’юті-рутину швидко

В жодному разі не можна робити перерви між пунктами вашої щоденної б’юті-рутини. Будь-який засіб для вмивання (навіть із гарним складом) так чи інакше підсушує шкіру. Тому відразу після вмивання необхідно наносити тонер. Якщо ви зволікаєте буквально кілька хвилин, у шкірі запуститься процес зневоднення, з’явиться відчуття сухості та стягнутості. Візьміть у звичку: спочатку умивання, тонер, зволожуючий крем – а потім можна відволіктися на інші справи.

До речі, ще одна корисна звичка: тонер краще наносити на злегка вологу шкіру – це допоможе «замкнути» вологу в шкірі та надати їй сяйва.

Завжди використовуйте нічний крем

Багато хто відмовляється від нічного крему під приводом того, що “шкіра повинна дихати”. Насправді, якщо крем має хороший склад, то можливості дихати він вашу шкіру не позбавить, а ось відсутність крему — значно посилить ситуацію з сухістю шкіри.

Використовувати денний крем як нічний теж не рекомендується: вони мають різні склади, різні функції і не можуть замінити один одного.

Завжди наносьте крем із SPF

Скільки разів повторювали твердження про необхідність використовувати сонцезахисні засоби цілий рік, проте багато хто продовжує цією порадою нехтувати. Ультрафіолетове випромінювання згубне для шкіри: воно робить шкіру сухою та тьмяною, значно прискорює процеси старіння та провокує гіперпігментацію. Крім того, сонячне світло може стати причиною появи мікротріщин на шкірі і, як наслідок, лущення та запалень. Тому засобами з SPF нехтувати не варто навіть взимку.

Використовуйте легкі сонцезахисні флюїди – вони майже не відчуваються на шкірі та надійно захищають її від випромінювання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні