«Я був не готовий до шаленого росту тарифу на енергоносії», – депутат Луцькради. ВІДЕО

0
3
«Я був не готовий до шаленого росту тарифу на енергоносії», – депутат Луцькради. ВІДЕО
Левову частку зекономлених коштів з бюджету Луцька віддадуть у держбюджет за енергоносії.

Про це в програмі «Відкрита влада. Місто» на телеканалі «Аверс» розповів голова фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» у Луцькраді Тарас Шкітер, пише Конкурент.

Зі слів депутата, ціна на енергоносії постійно росте, а уряд перекладає фінансову відповідальність на міський бюджет. Тому доводиться витрачати гроші, за які мали фінансуватися школи й дошкільні заклади Луцької громади, які планували спрямувати на асфальтування доріг, ремонт прибудинкових територій.

«Тепер ми ці гроші відкладаємо на сплату за газ. Тому що ціна надзвичайно сильно росте, і це перекладають на нас, на нашу громаду», – зазначив Тарас Шкітер.

Окрім того, розповів обранець громади, зважаючи на те, що наш бюджет профіцитний, ми віддаємо понад 100 млн грн в держбюджет. Натомість дотації, які мав би надавати Кабмін на місцевий рівень, належним чином не надходять.

«Кабмін не передає нічого, а перекладає на нас. А те, що ми маємо віддати Києву, вони у нас забирають регулярно», – зауважив депутат.

У грудні будуть приймати бюджет міста Луцька. Одним із проєктів рішення на черговій сесії буде розподіл перевиконання. Зі слів Тараса Шкітера, Луцька міська рада зекономила близько 40 млн грн, тож її перерозподілять.

«І левова частка цих грошей йде на погашення енергоносіїв. Особисто я до цього не був готовий, тому що ми ці гроші мали витрачати на ремонт прибудинкових територій, на фінансування садків, шкіл та іншої інфраструктури міста. Особисто для мене це було викликом, і потрібно зовсім по-іншому підходити до формування бюджету. Тому ми активно будемо працювати над проєктом бюджету на 2022 рік... Це надзвичайно великий виклик, який Київ перекладає на наші плечі», – додав депутат.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні