Чи передається вакцина дитині з грудним молоком

0
-11
Чи передається вакцина дитині з грудним молоком
Грудне вигодовування не є протипоказанням до щеплення.

Про це повідомляє Суспільне.

"Жодна з вакцин, яка рекомендована для годуючих мам, не має живого вірусу. І сама вакцина через молоко не попадає до дитини, а навпаки виробляються антитіла, які попадають з грудним молоком до дитини та захищають її від захворювання на інфекцію", — розповіла заступниця меддиректора з неонатології Луцького клінічного пологового будинку Олена Курак.

Важливо:

Жінки, що вигодовують дітей грудним молоком, можуть бути вакциновані без застережень усіма вакцинами, що використовуються в Україні, окрім вакцини CoronaVac;

Вагітні жінки мають вищий ризик ускладнень від COVID-19 у порівнянні з невагітними, повідомили в МОЗ України. За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань в США (CDC), вагітні жінки із симптоматичним перебігом COVID-19 мають на 70% вищий ризик померти внаслідок цієї хвороби. Ковід під час вагітності також пов’язаний із підвищеною ймовірністю передчасних пологів (народження дитини раніше 37-го тижня) і госпіталізації новонародженого у палату інтенсивної терапії.

Наразі єдиним протипоказанням породіль до щеплення є алергічне ускладнення після першої дози вакцинації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні