--> Можна одночасно хворіти на грип та ковід | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Можна одночасно хворіти на грип та ковід

0
-5
Можна одночасно хворіти на грип та ковід
На Волині розпочався сезон гострих респіраторних вірусних інфекцій.

Про це повідомляють Волинські Новини з посиланням на брифінг облдержадміністрації.

Жителів регіону закликали вакцинуватися, адже людина одночасно може хворіти і коронавірусом, і грипом.

Інтенсивний показник захворюваності на грип в області наразі на 4% перевищує базовий рівень.

«За результатами епіднагляду, в Україні циркуляція вірусів поки не зареєстрована, проте в нас активно циркулюють віруси респіраторної групи: віруси парагрипу, респіраторно-синцитіальні віруси, бокавіруси та аденовіруси. Показник захворюваності цього сезону вже вищий, ніж показник за аналогічний період минулого сезону на 11%», – повідомила завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Ірина Єнжиєвська.

Ірина Єнжиєвська зазначила, що людей непокоїть питання, чи можна одночасно захворіти на груп і коронавірус.

«Так, людина може одночасно бути інфікована і грипом, і коронавірусною хворобою. Найчастіше в такому разі симптоми обох вірусів накладаються одні на одних. При появі перших симптомів хвороби потрібно звернутися до сімейного лікаря, а не займатися самолікуванням. Лише лікар може врахувати ваші клінічні дані, наявність супутніх захворювань, ризики і прийняти рішення щодо подальшого додаткового обстеження та лікування», – відповіла завідувачка.

Як інформувала, найкращий метод боротьби з хворобами – це профілактика, а найкраща профілактика грипу – вакцинація. На сьогодні в Україні доступні вакцини проти грипу, як-от Ваксігрип Тетра (Франція), Інфлувак Тетра (Нідерланди) та Джісі Флю Квадровалент (Корея).

«Вакцину проти грипу можна вводити одночасно з вакциною проти коронавірусної хвороби під час одного візиту в різні кінцівки або з будь-яким часовим проміжком. Вакцина захищає від усіх наявних штамів грипу, є ефективною та безпечною. Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вакцина значно збільшує шанси цих людей запобігти смертельним наслідкам хвороби», – наголосила Ірина Єнжиєвська.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні