На Волині через «Вайбер» поширюють фейкові схеми шахраїв

0
0
На Волині через «Вайбер» поширюють фейкові схеми шахраїв
На Волині через месенджер Viber активно поширюють повідомлення з ймовірними попередженнями про шахрайські схеми.

Про це пише Район.

У першому випадку людей попереджають про те, що шахраї телефонують і запитують, чи вакцинувалася людина. Якщо відповідь буде «так», просять натиснути «1» і після того нібито має заблокуватися телефон. У другому випадку шахраї начебто скидають гроші на банківський рахунок людини, а потім просять їх повернути.

Представник відділу протидії кіберзлочинам у Волинській області розповів, що ні першу, ні другу шахрайську схему на території Волині поки не фіксували.

«Вказані у цих повідомленнях шахрайські схеми на даний момент на території Волинської області не зустрічалися. Принаймні, повідомлень від потерпілих громадян чи доручень слідчих на проведення оперативно-розшукових заходів за фактами подібних шахрайств до Відділу протидії кіберзлочинам у Волинській області не надходило», – розповів представник волинської кіберполіції Андрій Ніколаєв.

Також представник кіберполіції розповів, що віддалено заблокувати мобільний телефон, натиснувши на будь-яку із цифр, технічно неможливо. А тому вказана у повідомленні інформація є фейковою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні