Що робити волинянам, які заборгували за газ

1
11
Що робити волинянам, які заборгували за газ
ТОВ «Волиньгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», постачає
природний газ у 245 тисяч домоволодінь. З них понад 110 тисяч мають
заборгованість за три й більше місяці. Загальна сума боргових зобов’язань складає 490 млн грн.

Найбільше неплатників проживає у Луцьку. Жителі обласного центру боргують за газ 184 млн грн.

«За статистикою, щорічно з вересня по лютий рівень розрахунків за житлово-комунальні послуги різко знижується. На платіжну дисципліну впливає й той факт, що Волинь уже другий місяць перебуває в «червоній» зоні карантинних обмежень. Відповідно до закону, постачальники не можуть припинити надання житлово-комунальних послуг в регіоні, де встановили «червоний» рівень епіднебезпеки та
впродовж місяця по його скасуванню. Але це не означає, що можна не сплачувати за комунальні послуги. Адже саме від вчасних оплат залежить безперебійне постачання енергоресурсів», – констатує директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

За його словами, клієнтам, які накопичили великий борг та відмовляються сплачувати рахунки, менеджери компанії спочатку надсилають повідомлення про заборгованість. Якщо ж споживач не реагує упродовж десяти днів, справа передається до юридичного відділу та скеровується до суду.

Вирішення питання у суді потягне за собою додаткові витрати з боку боржника. Родини, які опинилися в скрутному фінансовому становищі, можуть укласти договір реструктуризації та оплачувати борг частинами упродовж кількох місяців.

У ТОВ «Волиньгаз Збут» нагадують, що сплачувати за блакитне паливо потрібно щомісяця до 25 числа.

Зробити це можна: за допомогою Особистого кабінету на сайті
104.ua; Viber та Telegram-ботів 7104ua; у мобільних додатках 104Mobile для Android та 104Mobile Light для iPhone, через  WEB-банкінг (Приват 24, Ощад 24/7, Монобанк), або у будь-якому банківському відділенні, за допомогою терміналів самообслуговування та на «Укрпошті».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не факт що ви ті суди виграєте. монопольне ОЗУ "НАФТОГАДЬ- ВОЛИНЬГАДЬ" диктує несуразні ціни. от і мають неплатежі
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні