Коли на «Ягодині» зникнуть черги, які утворилися через посилення карантину

0
-1
Коли на «Ягодині» зникнуть черги, які утворилися через посилення карантину
Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Мовенко під час брифінгу 16 грудня наголосив, що державою приймаються усі вичерпні заходи для врегулювання ситуації, що склалася на ПП «Ягодин».

Про це йдеться на сайті Волинської ОДА.

Як відомо, із 15 грудня Уряд Польщі посилив карантинні обмеження. Тому особи, які в’їжджають до цієї країни з-за меж Шенгенської зони, повинні пред’явити негативний тест (ПЛР або антиген), який зроблений не раніше ніж за 24 години до перетину кордону. Вимога тесту стосується навіть повністю вакцинованих громадян.

Це своєю чергою спричинило черги на державному кордоні та складнощі для українських громадян, перевізників та експортерів. Зокрема, з початку доби через відсутність такого тесту у водіїв у пункт пропуску Ягодин з польського Дорогуська уже було повернуто 51 транспортний засіб.

Відповідно держава вживає термінові заходи для забезпечення необхідних умов для тестування та веде перемовини із польською стороною для пом’якшення умов перетину кордону для водіїв вантажівок.

«Працюємо над тим, щоб до кінця сьогоднішнього дня поблизу пункту пропуску працювала наша державна лабораторія для проведення ПЛР-тестування, також ми звернулись до приватних структур, котрі нам допоможуть із оперативним проведенням тестів. Тобто, державою вживаються усі вичерпні заходи для врегулювання ситуації, що склалася на ПП «Ягодин» у зв’язку із новими правилами в’їзду в Республіку Польща», - наголосив перший заступник голови ОДА Сергій Мовенко.

Як повідомив керівник Волинської митниці Артем Гузь, черга з вантажних автомобілів станом на 13:00 год. становила близько 460 транспортних засобів. Черг на пасажирському напрямку не було.

Загалом, нововведення, на думку головного державного санітарного лікаря області Наталії Янко, викликані тим, що усі держави ретельно аналізують рівень захворюваності та відслідковують мутації вірусу, і залежно від епідситуації вводять додаткові обмеження.

«Для того, щоби економічно не постраждали наші громадяни та бізнес, облдержадміністрація, прикордонники та митники звернулись до нас, аби врегулювати ситуацію. Ми працюватимемо цілодобово, доки це буде потрібно», - зауважила Наталія Янко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні