Рецепт дня: швидкі та смачні десерти з мандаринів

1
-9
Рецепт дня: швидкі та смачні десерти з мандаринів
Зима та Новий рік асоціюється із запахом мандаринів, але не всі знають, як приготувати з них смачні десерти для всієї родини.

Про це пише Zaxid.Net.

Заливні фрукти

Інгредієнти:

груша 1 шт.
лимон (сік та цедра) 1 шт.
зелений та чорний виноград без кісточок 200 гр.
пудра цукрова 1 скл.
мандарин 2 шт.
желатин 10 гр.
журавлинний морс 650 мл

Желатин залити 4 ст. л. холодної води і відставити на 15 хв. Зрізати з лимона три тонкі смужки цедри, вичавити сік. Покласти в сотейник цукрову пудру та цедру, влити лимонний сік та журавлинний морс. Варити на маленькому вогні 5-7 хв. Охолодити. Процідити і змішати з желатином.

Фрукти почистити і нарізати невеликими кубиками. Виноград вимити. Розкласти виноград та фрукти по формочках, залити желатиновою сумішшю. Поставити в холодильник до повного застигання. Перед подачею перевернути на тарілки, накрити гарячим рушником і через кілька хвилин зняти формочки. Зрештою, можна залити десерт у гарні склянки та подати прямо в них.

Мандаринова панна котта

Інгредієнти (на 4 порції)

Для вершкового желе:

вершки 15-20% 500 мл
цукор 2 ст. л.
желатин швидкорозчинний 15 гр
вода 2 ст. л.

Для мандаринового желе:

мандарини 8 шт.
цукор 2 ст. л.
желатин швидкорозчинний 15 гр.
вода 2 ст. л.

Регулювати величину кожного шару можна збільшуючи або зменшуючи кількість інгредієнтів (фото Shutterstock)

Готуємо вершкове желе. Желатин залити холодною водою (2 ст. л.). Перемішати і залишити набухати.

У каструльку насипати цукор (2 ст. ложки). Влити вершки та поставити каструлю на плиту. Прогріти вершки, не доводячи до кипіння, щоб цукор розчинився. Зняти вершки з плити та додати желатин. Перемішати до повного розчинення желатину.

Розлийте масу в склянки, залишаючи місце зверху для шару мандаринового желе. Охолодити при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник доти, доки панна котта не почне застигати.

Тепер треба готувати мандаринове желе. Желатин залити холодною водою, перемішати. Вичавити сік із мандаринів. Процідити. Додати цукор та желатин. Перемішати до повного розчинення желатину.
Чим замінити майонез на святковому столі

Дістати панна котту з холодильника, розлити мандаринове желе у кожну склянку поверх вершкового шару. Знову поставити панна котту у холодильник, бажано на ніч або до того моменту, поки мандаринове желе повністю не застигне.

За бажанням можна прикрасити дольками мандарина.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Долька на українській "скибочка".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні