МОЗ посилює карантин на новорічно-різдвяні свята

0
2
МОЗ посилює карантин на новорічно-різдвяні свята
Вірус «Омікрон» зафіксували в Україні.

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у телеграм.

"Штам поширюється дуже швидко і може стати домінуючим у Європі вже до середини січня.
Симптоми в цьому випадку відрізняються від добре відомих ознак, притаманних попереднім штамам вірусу (лихоманка, кашель, втрата нюху та смаку)", - повідомив Радуцький.

У зв’язку з пандемією МОЗ посилює протиепідемічні вимоги проведення масових заходів. Зокрема, територія масового заходу має бути огородженою, на вхідному встановленому пункті контролю, де у відвідувачів перевірятимуть сертифікат вакцинації (або підтвердження протипоказання до щеплення), негативного результату тестування чи довідки про лікування.

«У регіонах «червоної» зони необхідно мати сертифікат про проведення двох щеплень, у «жовтій» – щонайменше одного», – наголосив Радуцький.

Також він уточнив, що для зменшення черг на вході МОЗ рекомендує нанести розмітку на відстані 1,5 м від одного місця до іншого.

«Можливо, відвідувачам справді доведеться зачекати на вхід, але це дає гарантію, що на майданчику для святкування буде безпечне середовище», – пише Радуцький.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні