--> Жива чи штучна: яку ялинку варто обрати | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Жива чи штучна: яку ялинку варто обрати

0
-3
Жива чи штучна: яку ялинку варто обрати
Яке саме святкове дерево варто обрати.

Про це пише Суспільне.

Експерти стверджують, що насправді не все так очевидно і вибір штучного дерева не завжди є більш екологічно виграшним перед живим.

"Якщо під час виробництва штучної ялинки був використаний неякісний пластик, то є ризик отруїтися. Тому, купуючи штучне дерево, слід зважати на запах — він не повинен бути різким та токсичним. А матеріали мають бути якісними, щоби ялинка не зайнялася від бенгальського вогника або ж святкової гірлянди", — розповідає заступниця голови "Громадського контролю захисту прав споживачів" Ольга Котехова.

Будь-яка ялинка, жива чи штучна, впливає на екологію. Живі ялинки, які можна легально придбати в ліцензійних точках продажу, вирощені нашими лісівниками на спеціально відведених для цього плантаціях. Тому, купуючи легально таку новорічну красуню, ви не знищуєте ліс, адже дерево було заготовлене спеціально для цих цілей.

Якщо минулого року ціна за погонний метр ялинки становила 75 грн, то цього року мінімальна ціна святкового деревця становить 100 гривень. У горщику, залежно від породи та віку, стартує від 150 грн і може бути більше 1000 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні