--> Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді

4
-3
Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді
П'ятому Президенту України, нині народному депутату України Петру Порошенку, повідомлено про підозру у вчиненні державної зради та сприянні діяльності терористичних організацій.

Працівники ДБР у взаємодії зі СБУ та під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України на загальну суму близько 1,5 мільярда гривень.

П'ятий Президент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

У вересні-листопаді 2021 року у вказаному провадженні вже повідомлено про підозру ще одному із чинних народних депутатів та колишньому міністру енергетики.

Вони підозрюються у купівлі за державні кошти в ОРДЛО вугілля. На думку слідства, своїми діями фігуранти провадження поставили енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій. Що, у свою чергу підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергетичних ресурсів, а також надало РФ більш широкі можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення проти неї підривної діяльності.

Провадження здійснюється за фінансування тероризму, державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації.

Санкціями вищевказаних статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

У зв’язку із неможливістю вручення письмового повідомлення про підозру особисто його направлено за місцем проживання, реєстрації, а також за місцем роботи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це вже яка справа стонадцята? Порошенко для когось наче скалка в **пі.
Краще подумав би про свої "проколи"!"Вагнергейт" ніхто не забув!
Відповісти
надійний спосіб позбутись конкурента на виборах
Відповісти
Надійний для Порошенка, бо на час виборів Зеленський буде під підозрою
Відповісти
"Надійний для Порошенка, бо на час виборів Зеленський буде під підозрою". Я балдію від цього неадекватного сприйняття реальності
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні