Проти штаму «Омікрон» потрібна третя доза вакцинації?

0
-10
Проти штаму «Омікрон» потрібна третя доза вакцинації?
Раніше Волинь24 писали про те, що в Україні вже зареєстровано перший випадок зараження штамом коронавірусу «Омікрон». На нього захворів 41-річний чоловік, який повернувся з ОАЕ. Чоловік переніс захворювання легко.

У звіті команди з реагування на коронавірус Імперського коледжу Лондона, опублікованого 16 грудня, оцінюють, що ризик повторного зараження варіантом «Омікрон» у 5 разів вищий, ніж для штаму «Дельта».

У нерецензованому британському дослідженні йдеться про те, що ефективність двох доз вакцини проти варіанту «Омікрон» швидко знижується. Вже через 15 тижнів після другої дози ефективність вакцини «Файзер» проти симптоматичного захворювання, викликаного штамом «Омікрон», оцінюють у 34-37%.

Після третьої дози вакциною «Файзер», вона збільшилася до 71,4% для тих, хто попередньо отримав 2 дози «АстраЗенека» та до 75,5% для тих, хто вже отримав 2 дози «Файзер».

Попередні результати досліджень також дають підстави вважати, що вакцинація і надалі забезпечуватиме захист від госпіталізації та смерті, а вакцини відіграватимуть вирішальну роль у боротьбі з пандемією коронавірусу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні