Рецепт дня: пиріг з вишнями та горіхами

0
-2
Рецепт дня: пиріг з вишнями та горіхами
Такий рецепт пирога з вишнями надзвичайно простий: потрібно лише змішати всі інгредієнти в певному порядку, залити тісто в форму і поставити в духовку.

Про це пише iTV.

Інгредієнти:

125 г Борошно пшеничне
2 шт. Яйця
1 ч. л. Розпушувач для тіста
180-200 г Цукор (за смаком)
10 г Цукор ванільний
100 г Ядра волоських горіхів
400 г Вишня (без кісточок)
1 ст. л Цукрова пудра
1 дрібка Сіль

Спосіб приготування

Крок 1. Такий вишневий пиріг можна приготувати зі свіжої або замороженої вишні. Принципової різниці немає, найголовніше - очистіть вишні (400 г) від кісточок.

Крок 2. У велику миску розбийте яйця (2 шт.), додайте звичайний цукор (180-200 г) і ванільний цукор (10 г).

Крок 3. На наступному етапі додайте розпушувач для тіста (1 ч. л.). Тут багато хто почне казати, що розпушувач треба попередньо змішати з борошном і додати до тіста разом з ним. Не буду з цим сперечатись, я сам так роблю майже завжди, але в цьому рецепті це не має жодного значення. Пиріг чудово підіймається в будь-якому разі. Тому, навіщо все ускладнювати?

Крок 4. Змішайте яйця, цукор і розпушувач за допомогою вінчика. У вас повинна вийти однорідна і не дуже пишна маса. Не потрібно збивати яйця до стану піни.

Крок 5. За допомогою ножа подрібніть ядра волоських горіхів (100 г). Ступінь подрібнення залежить від ваших уподобань, але подрібнювати горіхи в пил я все ж не рекомендую. Горіхи надають дуже цікавого смаку і структури цьому вишневому пирогу.

Крок 6. Просійте борошно через сито. Так тісто вийде більш пухким. Додайте просіяне борошно (125 г) до збитої яєчно-цукрової суміші, потім додайте 1 дрібку солі та перемішайте до отримання однорідної консистенції. Тісто має нагадувати дуже густу сметану.

Крок 7. Додайте до тіста подрібнені волоські горіхи і вишні. Добре перемішайте, щоб рівномірно розподілити їх по всьому тісту.

Крок 8. Застеліть форму для випікання пергаментом. Таким чином пиріг буде дуже легко дістати з форми. У мене була керамічна форма розміром близько 20×16 сантиметрів. Ви також можете скористатися розбірною формою. Залийте готове тісто в форму і рівномірно розподіліть його нею. Тісто має бути трохи нижче рівня бортика, так як воно ще трохи підніметься.

Крок 9. Відправте форму в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 25-30 хвилин. Перевіряйте готовність пирога за допомогою дерев'яної шпажки або звичайною зубочистки.

Крок 10. Готовий пиріг дістаньте з духовки і дайте йому охолонути в формі до кімнатної температури.

Крок 11. Потім посипте пиріг цукровою пудрою (1 ст. л.), дістаньте з форми і поріжте на однакові шматочки. Якщо якимось дивом ви не з'їсте цей пиріг того самого дня, ви можете зберігати його в холодильнику протягом двох днів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні