--> Чому не можна залишати брудний посуд на ніч: прикмети | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому не можна залишати брудний посуд на ніч: прикмети

0
4
Чому не можна залишати брудний посуд на ніч: прикмети
В черговий раз скаржачись на головний біль і безсоння, мало хто з нас вважає, що його причиною може стати залишений на ніч на кухні брудний посуд.

Про це пише Ukr.Media.

Тим часом наші предки ставилися до цього дуже серйозно. І в числі інших обрядів, покликаних убезпечити будинок і залучити удачу, ніколи не забували про чистоту посуду.

Причина перша, забобонна

Наші предки вірили, що в кожному будинку живе його дух — домовик. І всіма силами намагалися не розсердити "господаря". Адже ображений домовик буде мстити.

Вірними ознаками його невдоволення служать зниклі або знайдені в абсолютно несподіваних місцях речі. Особливо чайні ложечки і шкарпетки без пари. А також шарудіння і зітхання, що лунають в нічний час.

Домовик переживає за наше благополуччя, тому поводиться, як строгий батько. Більше іншого його засмучують сварки в будинку, брудний посуд, залишений на ніч, і ножі на столі.

Причина друга, езотерична

Знавці містичних навчань твердо впевнені, що залишені з вечора брудні тарілки приваблюють і підживлюють негатив, що обіцяє нечупарам безліч різних бід.

Подружжя може зіткнутися зі сварками і зрадою. Брудні кухлі обіцяють проблеми з грошима і невдачі в справах. Ополоник, залишений в каструлі на ніч, обіцяє бідність. Багато брудних ложок і виделок — до пліток і скандалів на роботі.

Незаміжня дівчина, у якої брудний посуд ночує в раковині, буде відштовхувати і відлякувати всіх чоловіків. Її також може замучити безсоння або сон буде неспокійним.

Той факт, що все перераховане має під собою реальну основу, підтверджують фахівці з феншуй, біоенергетики і навіть психологи. Не даремно в англійській мові є слово mess, яке може перекладатися як «безлад» і «неприємності». Ці поняття взаємопов'язані.

Слід згадати і про те, що надійним засобом для захисту від темних сил з давніх-давен вважалося вирощування в житлі особливих «захисних» рослин. До них можна сміливо віднести і звичайний домашній алое, який скромно стоїть на вашому підвіконні.

Причина третя, об'єктивна

Потрібно відзначити, що є і абсолютно раціональні причини не залишати брудний посуд на ніч. Адже крім злих сил залишки їжі в раковині привертають комах. А також служать благодатним середовищем для розмноження хвороботворних бактерій.

Особливо актуальним це стає в літній період, коли через високі температури швидкість розмноження мікробів багаторазово збільшується. Також не слід забувати, що набагато простіше обполоснути сковороду або каструлю з вечора, не чекаючи, поки до неї присохнуть залишки їжі.

І якщо якісь забобони допомагають нам навести порядок на кухні і в житті, стати трішки щасливішими і уникнути Бід, то значить не так вже вони і погані. Бажаємо вам чистоти і порядку на кухні, здоров'я, радості і гарного настрою, дорогі читачі!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні