--> Яка країна зустріне Новий Рік першою | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Яка країна зустріне Новий Рік першою

0
3
Яка країна зустріне Новий Рік першою
Першою з країн світу Новий рік традиційно зустріне тихоокеанська держава Республіка Кірибаті, яка розташована на островах Лайн. Тут перш за все на Землі розпочинається новий календарний день.

Про це пише Обозреватель.

00:00 1 січня на Кірибаті аналогічно 12:00 31 грудня за Києвом. Примітно, що ця острівна країна є єдиною в світі, яка розташовується одночасно в двох парах земних півкуль: Північній, Південній, Західній та Східній.

Першою з країн світу Новий рік зустріне Республіка Кірибаті
У свою чергу останніми Новий рік зустрінуть острови Американського Самоа та Ніуе на півдні Тихого океану, а також острови Мідуей (північ Тихого океану). На Кірибаті в цей момент буде 01:00 ночі 2 січня, а в Україні – 13:00 1 січня.

Ряд держав світу святкують Новий рік в інші дні. Наприклад, Китай відзначає його в другий місяць після зимового сонцестояння, Іран, Туркменія, Киргизія, Казахстан, Таджикистан, Азербайджан, Узбекистан – у весняне рівнодення, 21 або 22 березня (Навруз), а Бангладеш – 14 квітня (бенгальський Новий рік).

00:00 1 січня на Кірибаті аналогічно 12:00 31 грудня за Києвом
В Ізраїлі початок року, свято Рош га-Шана, випадає на 163-й день після свята Песах, тобто на один з днів у період з 5 вересня по 5 жовтня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні