Як брехня шкодить здоров'ю

1
0
Як брехня шкодить здоров'ю
Вчені визначили, що навіть найбільш безневинна брехня може призвести до появи деяких хвороб.

Про це пишуть Рецепти аптечних продаж.

Згідно з дослідженням, проведеним Університетом Колумбії, у людей, які часто брешуть ризик серцевих захворювань на 30% вищий за інших людей.

У іншому дослідженні вчені визначили, що у брехунів можуть з’явитися головні болі та погіршитися самопочуття. Науковці з Університету Нотр-Дам (США) щотижня перевіряли сотню людей на детекторі брехні. Важливою умовою було те, що половині учасників дозволялося іноді говорити неправду.

В результаті дослідження з'ясувалося, що ті учасники, які ніколи не брехали, мали краще самопочуття ніж ті, хто іноді брехав. Вчені попереджають, що є ще більш небезпечні захворювання, які можуть виникати у тих, хто часто бреше.

«Дослідження пов’язують брехню з підвищеним ризиком розвитку раку, підвищеним ризиком ожиріння, депресії, залежності від азартних ігор», – попереджає Дейдра Лі Фіцджеральд, доктор філософії, доцент кафедри психології в Університеті у Віллімантіці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щось по нашій брехливій владі такого не видно. Напевне на неї вже нічого не діє
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні