Реєстрація SIM-карти тепер тільки за паспортом

1
3
Реєстрація SIM-карти тепер тільки за паспортом
Українці повинні реєструвати SIM-карти за паспортом.

Про це повідомляє сайт Верховної Ради.

З 1 січня набирають чинності зміни до закону про електронні комунікації. Відповідно до них, українці повинні реєструвати SIM-карти, "прив'язуючи" їх до даних паспорта.

Документ передбачає, що користувач зобов'язаний ідентифікуватися у постачальника електронних комунікаційних послуг у порядку, встановленому правилами надання та отримання електронних комунікаційних послуг.

Закон надає перехідний період до 1 січня 2025 року. До того часу абоненти, які користувалися послугами оператора, зможуть ідентифікувати себе, надавши паспортні дані.

Після цього періоду постачальники електронних комунікаційних послуг не надаватимуть послуги тим користувачам, які не підписали договір або не здійснили ідентифікацію.

Після 2 місяців з моменту припинення, якщо користувач не уклав договір або не надав паспортні дані, комунікаційні послуги припинять.

Це також має служити захистом від низки шахрайських схем, спрямованих на викрадення номера та банківських даних.

Водночас розробники закону стверджують, що такий захід буде лише формальністю. Оскільки більшість абонентів мобільного зв'язку вже прив'язали власні номери до себе, користуючись численними банківськими послугами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А за збереження паспортних даних оператор буде нести відповідальність?!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні