Як позбутися запаху перегару та алкоголю

0
-1
Як позбутися запаху перегару та алкоголю
Коли такі запахи поєднуються, доповнюючи один одного, це надає особливу стійкість і пікантність.

Про це пише ProstoWay.

Запах алкоголю прямолінійний: він зберігається до тих пір, поки в роті (у тому числі на зубах та піднебінні), стравоході або шлунку є залишки спиртного. Щоб позбутися його, часом досить просто почистити зуби і як слід прополоскати рот.

Перегар же підступний і причина його виникнення - продукти розпаду етанолу, які з’являються в організмі після того, як за переробку алкоголю, що потрапив у кров, взялася печінка, тобто приблизно через 60-90 хвилин. Частина цих продуктів розпаду – наприклад, оцтова кислота – має дуже неприємний запах. Всю цю неперетравну гидоту організм виводить трьома шляхами: з диханням через легені, з потім через пори шкіри та із сечею.

Остаточно перегар випарується лише після того, як організм повністю розщепить та виведе весь алкоголь. Залежно від міцності та кількості вжитих напоїв цей процес може тривати від двох годин до доби.

Однак не опускаємо руки: є способи досить оперативно повернути подиху свіжість. Почнемо з «легкої артилерії».

Як позбутися запаху алкоголю

Дійте так, якщо міцне ви вживали зовсім недавно і тепер потребуєте лише в тому, щоб ніхто з оточуючих не відчув запаху «крапельки коньячка». Але не сподівайтеся, що наведені нижче процедури допоможуть обдурити поліцейський алкотестер. Вони не здатні видалити з повітря пари спирту, що видихається, а лише маскують запах, причому тільки на 15-40 хвилин.

Почистіть зуби. Оптимально використовувати для цього пасту з екстра м’ятним запахом. Так під час чищення ви не тільки приберете залишки спирту з зубів, ясен та язика, але й зможете перебити запах з тих зон, куди зубна щітка не дістане: із задньої частини язика або з горла.

Як слід прополощіть рот і горло. Найефективніше робити це у два етапи: спочатку звичайною водою, потім гігієнічним ополіскувачем для порожнини рота та ясен. Такі продукти, як правило, теж мають власний запах, здатний перебити спиртовий.

Випийте натуральну каву. Кава містить багато ароматичних масел, здатних на якийсь час приглушити алкогольні пари. Щоб антиспиртова дія напою проявилася максимально, приготуйте його без цукру та молока, а перш ніж зробити ковток, кілька секунд потримайте рідину у роті.

Скористайтеся жуйкою. Це популярний, але дещо суперечливий метод. Аромат жувальної гумки може частково перебити аромат спиртного. Але, з іншого боку, жуйка так часто використовується для маскування неприємних запахів, що, швидше за все, з головою видасть ваші спроби замести сліди.

Жуйте натуральні ароматизатори. Зелень і спеції, що зберігаються практично на будь-якій кухні, теж нерідко містять у собі пристойну кількість ароматичних олій, здатних впоратися з неприємним запахом. Найефективнішими у цьому плані вважаються паличка кориці, яку можна просто пожувати, також петрушка, кінза та мускатний горіх.

Як позбутися запау перегару

Якщо з моменту вживання спиртного пройшло більше години, додайте до описаних вище способів важку артилерію. Ці процедури прискорять виведення продуктів розпаду алкоголю з організму.

Пийте більше рідини. Підійдуть кава, чорний та зелений чай. За рахунок вмісту кофеїну ці напої мають сечогінний ефект і стимулюють роботу нирок. А тому організм швидше виводить хімічні сполуки, що потрапили в організм.

Прийміть теплий душ. Тепла вода розкриває та очищає пори, прискорюючи виведення токсинів. Найефективніший варіант – контрастний душ, який до того ж покращує обмін речовин. Але до нього варто вдаватися лише тим, хто впевнений у абсолютному здоров’ї своєї серцево-судинної системи.

Правильно поснідайте. Наприклад, яєчнею або стейком із нежирного м’яса, доповнючи білкову страву свіжими овочами. Ці страви багаті амінокислотами та білком, які допомагають печінці швидше переробляти залишки етилового спирту.

Додайте перцю. Гострі прянощі, такі як перець чилі, хрін чи гірчиця — один із способів прискорити обмін речовин. Зрозуміло, ефект буде тимчасовим, але і це допоможе організму швидше вивести наслідки вечірки.

Рухова активність. Зробіть зарядку, прогуляйтеся або хоча б просто провітріть кімнату, щоб подихати свіжим повітрям і наповнити кров киснем. Для ефективного окислення спирту в печінці необхідний кисень, і що більше його отримає організм, то швидше піде процес. Крім того, посилене глибоке дихання сприяє очищенню легень, а значить, перегар стає не таким сильним.

Скористайтеся аптечними засобами від похмілля. Дуже ефективними є антипохмільні препарати, що містять унітіол або янтарну кислоту. Ці речовини впливають на обмін речовин і цим прискорюють виведення продуктів алкогольного розпаду з організму.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Кому заборонено пити вино Кому заборонено пити вино
14 грудня, 2023, 19:47
0
Як швидко протверезіти Як швидко протверезіти
15 серпня, 2023, 19:47
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні