В Україні в 2022 році можуть запровадити «продуктові картки»

3
4
В Україні в 2022 році можуть запровадити «продуктові картки»
В Україні в 2022 році можуть запровадити "продуктові картки" через можливий "інфляційний шок".

Про це пише ВВС з посиланням на радника президента з економічних питань Олега Устенко.

Різке зростання цін на газ насамперед позначиться на вартості продуктів.

За словами радника Володимира Зеленського, зростання цін у сировинній продовольчій групі цього року може досягти 20%, через що владі доведеться впроваджувати "антикризові заходи".

Олег Устенко прогнозує загальну інфляцію в Україні на рівні 8-10% і зазначає, що подорожчання продуктів на своїх гаманцях відчують не лише українці, а й мешканці інших країн. Для підтримки населення, як зазначає радник президента, влада може запровадити спеціальну фінансову підтримку за аналогією з програмою "єПідтримка", в межах якої громадянам виплачують 1 000 гривень за вакцинацію від коронавірусу.

За такого сценарію, за словами Олега Устенка, в Україні можуть запровадити "продуктові картки", які в США одержують малозабезпечені категорії населення.

"Перш за все, мають отримати підтримку найбільш уразливі та незахищені верстви населення. Як? Варіанти будуть розглядатися. Це можуть бути і додаткові виплати для компенсації зростання цін, і введення food stamps у системі "Дія" — так званих "продуктових чеків", як це практикується в США", — продовжив радник Зеленського та попередив, що подібні "антикризові заходи" будуть вводити лише в разі гострої потреби.

Олег Устенко також розкритикував ідею зниження чи скасування ПДВ на ключові продукти харчування. Радник глави держави з економічних питань упевнений, що подібний "антикризовий захід" є серйозним ризиком для національної економіки та прибере конкуренцію на ринку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Післявоєнний жах. Догоспідарувалися зелені госпідарі!!!
Відповісти
Епоха бідності закінчилася, почалася епоха злиднів! Браво президенте, чи сутенер країни-проститутки!
Відповісти
це велике досягнення зеленожопих шлюх народу
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні