--> Як завести автомобіль, якщо розрядився акумулятор | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як завести автомобіль, якщо розрядився акумулятор

0
1
Як завести автомобіль, якщо розрядився акумулятор
Багато водіїв, особливо у зимовий період, стикаються з ситуацією, коли вранці не заводиться автомобіль через розряжений акумулятор. Тому є декілька дієвих порад, як це зробити у будь-якому випадку.

Про це пише Today.

Буксирувальний трос

Якщо у автомобіля механічна коробка передач, можна завести мотор за допомогою троса. Головне, щоб знайшовся "добрий самаритянин", який захоче допомогти, незважаючи на те, що зараз не вистачає часу.

Поштовхом

Завести автомобіль іноді виходить за допомогою поштовху. Цей метод підходить для автомобілів із механікою. Ось тільки самотужки це зробити практично не реально. Потрібен один, а краще два помічники.

В цьому випадку вижимаємо зчеплення, підключаємо другу або третю передачу, а помічники починають штовхати автомобіль. Коли він розженеться до швидкості 5–10 км/год, відпускаємо зчеплення.

Коли двигун запрацює, знову вижимаємо зчеплення, переводимо важіль коробки у нейтральний режим. Мотор повинен працювати хвилин 30, щоб акумулятор підзарядився.

Пуско-зарядний пристрій

Завести машину з розрядженим акумулятором допоможуть пристрої, які здатні видати енергію для обертання стартера – бустери (пускачі). Переважна більшість таких пристроїв – акумуляторні. Рідше трапляються конденсаторні.

Для того, щоб завести двигун, потрібно вимкнути запалення, підключити дроти з клемами АКБ та увімкнути запалення.

Мотузка

В екстреній ситуації допоможе завести двигун автомобіля з переднім приводом та механічною коробкою звичайна мотузка. Автомобіль ставимо на ручник, піднімаємо домкратом переднє колесо, включаємо запалювання, встановлюємо третю передачу, намотуємо мотузку на колесо і різко смикаємо. Не можна намотувати мотузок на руку і чіпляти його за колісний диск.

Акумулятор від шуруповерта

Також в екстреній ситуації, коли нічого іншого не залишається, можна завести мотор від акумуляторного шуруповерта. Напруга його батареї не повинна перевищувати 14 В.

Підключаємо до клем батареї дроту. Приблизно за 20 хвилин батарея трохи поповнить заряд акумулятора, після чого можна запустити силовий агрегат.

Тепла вода

Можна трохи збільшити напругу акумулятора теплою ванною. Температура води має бути близько 50 градусів тепла. Якщо ваш акумулятор не повністю розряджений, такий спосіб допоможе. Але при напрузі нижче 10,5 нічого не вийде.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні