--> Щоденні звички, які допоможуть уповільнити старіння | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Щоденні звички, які допоможуть уповільнити старіння

0
1
Щоденні звички, які допоможуть уповільнити старіння
Як не крути, старіння – процес, уникнути якого неможливо, а от уповільнити – цілком можливо. Для цього просто варто внести деякі корективи у свій спосіб життя і прищепити кілька корисних звичок.

Про це пише Просто Вау.

Ретельне зволоження шкіри

Мало хто знає, але чим сухіша шкіра, тим більша ймовірність появи зморшок. Щоб уникнути зневоднення, лущення і, як наслідок, передчасного старіння шкіри, ніколи не нехтуйте зволожуючою косметикою. Вибирайте засіб залежно від потреб і типу шкіри та намагайтеся її не перевантажувати – це теж може позначитися на вашій красі не найкращим чином. Жоден зволожуючий крем не допоможе, якщо причина зневоднення всередині. 2 літри води на день – ваші головні помічники.

Сонцезахисний крем цілий рік

Найпоширеніша помилка, якої всі припускаються, – використання SPF-засобу тільки у разі безпосереднього контакту з прямими сонячними променями. І взимку, і в похмуру погоду, коли сонця не видно, ультрафіолетове випромінювання продовжує згубний вплив на шкіру, провокує появу гіперпігментації та передчасне старіння. Додайте SPF-засіб у свою щоденну бьюті-рутину, і ваша шкіра скаже вам велике спасибі.

Навчіться контролювати стрес

Зв’язок стресу та старіння багаторазово було доведено науково. У середньому регулярні нервові потрясіння здатні прискорити процеси старіння на 3-6 років! Візьміть собі за правило щодня приділяти увагу своїй нервовій системі. Виконуйте дихальні вправи, медитації – ці нехитрі вправи займуть не більше 30 хвилин вашого часу, зате результат не забариться (при регулярному виконанні, звичайно). Крім того, варто додати до свого раціону адаптогени – натуральні рослинні речовини, які допомагають нам адаптуватися до різних видів стресу і знижують його вплив на організм.

Не забувайте про корисні жири

У збалансованому раціоні повинні бути присутні і вуглеводи, і білки, проте, у питанні збереження молодості, жири – на передовій. Горіхи, авокадо, лосось та рослинні олії – джерело вітамінів А та Е та жирних кислот омега-3 і -6 . Вітаміни мають потужну антиоксидантну дію, захищають організм від вільних радикалів, і не лише приховують зовнішні ознаки старіння, а й допомагають якомога довше зберегти молодість зсередини. А омега-жирні кислоти значно збільшують еластичність шкіри, тонізують її та перешкоджають появі зморшок.

Обмежте вживання цукру

Для вашої шкіри надлишок цукру може бути небезпечніший, ніж ультрафіолетове випромінювання. Він не тільки провокує появу акне та алергічні реакції, але й старить шкіру зсередини. Потрапляючи в організм, молекули глюкози вступають у реакцію з білковими сполуками, зокрема з колагеном та еластином. Їхні волокна стоншуються, втрачають свою пружність, що веде до збільшення кількості зморшок і втрати тонусу шкіри. Від доданого цукру фахівці рекомендують по можливості відмовитись зовсім, а за споживанням продуктів, які містять природний цукор, (наприклад, фрукти) уважно стежити.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні