--> Через кібератаки українці можуть залишитися без світла та грошей? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Через кібератаки українці можуть залишитися без світла та грошей?

0
6
Через кібератаки українці можуть залишитися без світла та грошей?
Експерти прогнозують, що кібератаки на Україну можуть залишити населення без світла, тепла і грошей та попереджають, що майбутні атаки можуть бути набагато серйознішими.

Про це пише Главком.

Зокрема, у матеріалі «Без світла, без тепла, без грошей – таке життя в Україні під час кібервійни» видання зазначає, що п'ятничний інцидент може стати підготовкою для більш серйозних атак.

«По мірі зростання напруженості ми можемо очікувати агресивнішої кіберактивності в Україні і, можливо, в інших місцях... Організаціям необхідно розпочати підготовку», – зазначив аналітик американської компанії із кібербезпеки Mandiant Джон Халтквіст.

Він вважає, що такі руйнівні атаки будуть націлені на критично важливу інфраструктуру.

Російські хакери за останні два роки стали інтенсивніше атакувати вірусами-здирниками, наприклад, блокуючи обладнання, необхідне для догляду за пацієнтами лікарень. У деяких випадках це призводило до смерті пацієнтів.

При цьому відомо, що Росія неодноразово відкидала звинувачення у атаках хакерів на Україну. Колишній керівник відділу кібербезпеки CrowdStrike Дмитро Альперович вважає, що якщо Москва знову наважиться на вторгнення, то піде ще більше кібератак.

«Це буде другорядне шоу. Основне шоу буде на землі»,– наголосив чоловік.

Раніше Волинь24 писали про те, що вночі хакери атакували урядові сайти та «Дію».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні