--> Скільки мають платити пенсіонерам, у яких немає стажу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Скільки мають платити пенсіонерам, у яких немає стажу

2
-6
Скільки мають платити пенсіонерам, у яких немає стажу
Під час нарахування пенсії на першому місці наразі перебуває страховий стаж для пенсії , після чого до уваги під час нарахувань береться пенсійний вік. Якщо людина взагалі не має страхового стажу, то вона отримуватиме допомогу, а не пенсію.

Про це розповіла міністерка соціальної політики Марина Лазебна, пише На Пенсії.

Якщо людина має страховий стаж, але менше 15 років, можна розраховувати лише на мінімальний розмір пенсії. Він прив’язаний до прожиткового мінімуму, що сьогодні становить 1934 грн. Раніше така виплата називалася “соціальною”.

При чому отримувати такі виплати людина почне не в 60 років (як особи з повним стажем), а в 63 роки.

Якщо людина ніде не працювала офіційно (тобто у неї взагалі немає страхового стажу), вона отримуватиме допомогу, а не пенсію.

Марина Лазебна розповіла, що така допомога має назву «державна допомога тим людям, які не мають права на пенсію». Її розмір також прив’язаний до прожиткового мінімуму (1934 грн).

Але почати отримувати її можна лише з 65-річного віку.

Важливо, що категорія населення, яка не працювала взагалі або працювала неофіційно, на якісні програми підвищення розміру допомоги розраховувати НЕ може.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
одним словом, у зеленожопих тільки вони самі мають право на пристойну пенсію
Відповісти
Дуже справедливо, тобто ті що навіть працювали 15 років у країні, сплачували в пенсійний фонд внески, то вони на рівних правах з тими, які перебували закордоном працюючи не сплачували внески до пенсійного фонду, але отримуватимуть таку ж пенсію, це несправедливо!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні