--> Речі, які не можна прати у пральній машині | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Речі, які не можна прати у пральній машині

0
-4
Речі, які не можна прати у пральній машині
Ці поради збережуть ваші речі, а також убережуть від поломки пральної машини і навіть пожежі


Попри те, що в пральну машину тепер кладуть не лише одяг, а й деякі види взуття, є речі, які в ній заборонено прати. Розповідаємо, що не можна прати у пральній машині, щоб не зіпсувати річ.

Про це пише Мета.

Купальники
Купальник потрібно прати тільки вручну, сильний механічний вплив пральної машини може пошкодити кісточки бюстгальтера та бретельки. Також купальник може сильно розтягнутися після такого прання.

Серветки з мікрофібри
Мікроволокно може втратити свої властивості під час прання. Такий матеріал слід прати вручну з мильним розчином.

Натуральна шкіра
Вироби з натуральної шкіри потребують спеціального догляду. Шкіру не можна прати у пральній машині, на ній можуть утворитися тріщини або плями.

Одяг з шерстю домашніх тварин
Шерсть буває нелегко зняти з одягу, але якщо його випрати, стане тільки гірше. Вона рівним шаром пошириться по речах, застрягне в барабані та засмітить фільтр машинки. Перед пранням рекомендується забрати вовну за допомогою спеціального ролика.

Ортопедичні подушки
Якщо ви будите прати у пральній машині подушку, яка запам'ятовує вигин шиї і положення голови, то вона втратить свої властивості. Після прання піна просто подрібниться на маленькі шматочки і подушка стане непридатною.

Бейсболки та кепки
Ці головні убори мають каркас, який тільки на перший погляд здається міцним. Насправді його може знищити механічне прання, тому кепки та бейсболки зазвичай перуть вручну і не віджимають.

Одяг з бісером чи камінням
Декоративні прикраси можуть бути погано закріплені, і є шанс, що вони відірвуться під час прання. Це призведе не тільки до зіпсованого вбрання, а й може спричинити поломку пральної машини.

Одяг з плямами з легкозаймистої речовини
Якщо ваше вбрання було забруднене бензином, гасом або будь-якою іншою легкозаймистою речовиною його не можна класти у пральну машину. Під час прання одяг може спалахнути, що призведе до поломки пральної машини або пожежі. Перед пранням рекомендується виводити подібні плями вручну.

Ліфчики
Звичайне прання швидко зіпсувати їхній колишній вигляд, особливо якщо це моделі з пуш-ап.

Багато речей з вельвету, вовни та кашеміру
Одяг з делікатних тканин краще не прати в машинці, бо на ній можуть з'явитися катишки, зачіпки, і навіть дірочки. Якщо річ не линяє, її можна випрати вручну.

Як перевірити чи линяє річ: намочити невелику ділянку і притиснути до неї білу тканину. Якщо вона забарвиться, тоді краще віднести її до хімчистки.

Дуже великі речі
Велику ковдру краще не намагатися силоміць помістити в пральну машинку. Речам потрібне місце для того, щоб барабан нормально крутився і плями відіпралися. Зіпсувати можна і річ, і машинку. Для прання таких речей краще звернутися до хімчистки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні