--> Сильний вітер зніс хреста на куполі церкви | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Сильний вітер зніс хреста на куполі церкви

0
-1
Сильний вітер зніс хреста на куполі церкви
У Києві сильний вітер зніс триметрового хреста на куполі Софіївського собору.

Про це пише GreenPost.

У Києві сильний вітер, який днями вирував у столиці, здув триметровий хрест з одного з куполів Софійського собору. Хрест доправлено на експертизу.

Зазначається, хрести на Софії, що нині вінчають її куполи, були замінені до Олімпіади-80, їм лише 40 років.

За словами заступника генерального директора Національного заповідника «Софія Київська» Вадима Кириленка, якщо дотримуватися технології, то вони можуть стояти вічно. Але радянські реставратори, чи поспішали, чи припустилися помилки: основу хрестів, чорний метал, огорнули міддю. Ці метали між собою спрацювали і одне одного «з’їли».

Хрести треба реставрувати, але робити це необхідно влітку. Зараз триває позапланове обстеження куполів і хрестів. У разі необхідності хрести, що можуть становити небезпеку для відвідувачів та працівників музею, знімуть та чекатимуть літа, коли можна буде розпочати реставрацію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні