Немовляті пересадили печінку мертвого донора. ФОТО

0
-1
Немовляті пересадили печінку мертвого донора. ФОТО
У Львові медики вперше провели складну операцію - трансплантували однорічній дитині печінку мертвого донора.

Про це повідомили у Першому медичному територіальному об'єднанні Львова.

У Львові лікарі провели надскладну операцію - вперше трансплантували маленькій дитині печінку мертвого донора. Операцію провели ще тиждень тому, 12 січня. Зараз медики вже впевнені - все пройшло успішно, печінка працює як слід.

Маленькому Артемчику зараз - всього рік, і більшу частину свого життя він бореться з хворобою.

"Він народився із непрохідними жовчовивідними шляхами. Діагноз - атрезія жовчних протоків, виражена печінкова недостатність. Його дитині поставили на третьому місяці життя. Хворобу в малюка видавали жовта шкіра та склери очей, а ще великий животик. Печінка поступово відмовляла", - повідомили лікарі.

22-річній мамі хлопчика сказали, що єдина можливість врятувати дитину - пересадка печінки. Відтак, останні чотири місяці вони жили у лікарні, сподіваючись, що знайдеться донор. І ось 12 січня стало відомо, що у Вінниці є печінка, яка могла б підійти. 44-річний чоловік, якому вона належала, помер від того, що у його мозку розірвалася аневризма. Рідні чоловіка підписали згоду на використання його оргнів.

Печінка поза тілом "живе" не більше 12 годин, тож її терміново доправиили до Львова літаком. Операція ропочалася відразу і тривала аж до ранку - приблизно 12 годин. З моменту її звершення хлопчик перебуває в реанімації під постійним наглядом.

"Успішна операція - це лише половина шляху, попереду не менш складна його частина, виснажений хворобою організм дитини має адаптуватися до життя з новим органом. Та наш колектив докладає максимум зусиль, аби Артемко пройшов свій шлях до одужання якомога швидше", - повідомляють медики.







Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні