--> У Німеччині знайшли рештки солдата з Волині: шукають родичів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Німеччині знайшли рештки солдата з Волині: шукають родичів

0
-2
У Німеччині знайшли рештки солдата з Волині: шукають родичів
У Німеччині в одному з районів Бремена знайшли рештки солдата з Волині, який впродовж 80 років вважався зниклим безвісти.

Як повідомляє пише Європейська Правда.

Глава МЗС Дмитро Кулеба розповів, що у 2021 році в одному з районів Бремена на півночі Німеччини розпочалася підготовка до промислового будівництва. Будівельний майданчик мав бути розташований на місці засипаного піском колишнього кладовища часів II Світової війни - це місце було похованням радянських військовополонених і примусових робітників.

Українські дипломати у Генеральному консульстві України в Гамбурзі дізналися про плани будівництва та були переконані, що це кладовище радянське. Тому вони допустили, що серед радянських військовополонених та примусових робітників могли бути українці.

Українські дипломати разом із місцевими активістами звернулися до місцевої влади та наполягли на важливості для України дослідження цього місця і гідного вшанування усіх жертв. Вони добилися призупинки будівництва та проведення ретельного історичного дослідження.

Під час розкопок на кладовищі знайшли рештки Миколи Ковальчука 1915 р.н. з Волині. Наразі родичів Миколи ще шукають.

Розкопки триватимуть до березня 2022 року, оскільки на місці ще є неідентифіковані рештки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні