Смачне домашнє згущене молоко

0
-3
Смачне домашнє згущене молоко
Домашнє згущене молоко дуже смачне і має на 100% натуральний склад.

Про це пише Уніан.

Домашнє згущене молоко

Для домашнього десерту обирайте свіже жирне молоко без добавок, краще селянське. Вам також знадобиться каструля з товстим дном.

Молоко жирністю 2% і більше – 5 склянок.

Цукор – 2,5 склянки.

Молоко вилийте в каструлю і поставте на мінімальний вогонь. Коли молоко трохи нагріється, всипте цукор і перемішуйте до повного розчинення. Регулярно помішуючи, варіть згущене молоко 2-3 години, поки молоко не загусне. Залиште згущене молоко в холодильнику на 5-8 годин і розлийте по стерилізованим банкам, якщо плануєте довго зберігати.

Як зробити згущене молоко за 15 хвилин

Молоко – 200 мл.

Цукрова пудра – 200 г

Вершкове масло 82% – 1 ч. л.

У високій каструлі з нержавіючої сталі злегка нагрійте молоко. Додайте шматок вершкового масла і ванілін. Всипте цукрову пудру. Перемішайте всі інгредієнти і включіть мінімальний вогонь. Постійно помішуючи, довести суміш до кипіння.

Після закипання збільшіть вогонь до середнього. Постійно помішуйте молоко і варіть приблизно 10-15 хвилин. За цей час воно повинно уваритися. Як тільки молоко почне густіти, відразу вимкніть вогонь. Згущене молоко варто остудити до кімнатної температури, а потім поставити в холодильник на кілька годин. Зберігати в банках з щільно закритою кришкою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні