Користь та шкода лимонів для здоров'я

0
6
Користь та шкода лимонів для здоров'я
Як і інші цитрусові, насичені вітаміном C лимони корисні для імунітету.

Про це пише Ukr.Media.

Вітамін С необхідний для здоров'я, його дефіцит призводить до серйозних проблем. Ще кілька століть тому моряки переконалися у тому, що запас лимонів дозволяє запобігати цингу. Лимони — відмінне джерело флавоноїдів — антиоксидантів, які допомагають виводити з організму вільні радикали. Вони знижують ризик розвитку інсульту, як показують спостереження.

Жінки з Японії, які активно вживали лимони, мали більш низький артеріальний тиск. Поки невідомо, який саме компонент у лимонах знижував ці показники. До того ж, ці японки також активно ходили пішки у період спостережень. Лимони забезпечують профілактику раку за рахунок антиоксидантного впливу вітаміну C, захищають від астми, допомагають засвоїти залізо і сприяють втраті ваги.

Але вживання лимонів не складається лише з переваг. У них є високий вміст кислоти, тому поглинання лимонів є небезпечним для емалі зубів. Якщо у вас є виразки у роті, то лимон здатен спровокувати відчуття сильного печіння. Також не показані лимони жертвам гастроезофагеальної рефлюксної хвороби. Якщо ви страждаєте через печію, намагайтеся вживати лимони якомога рідше.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні